Ministar gospodarstva u Vinici

Napisala on Pon, 24/03/2014 - 09:03,

Ministar gospodarstva g. Ivan Vrdoljak i načelnik Općine Vinica g.Marijan Kostanjevac u petak su u Varaždinskoj županiji  potpisali Ugovor o dodjeli državne potpore za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije. U toku dana, u pratnji svoje pomoćnice g-đe Jelene Zrinski Berger i župana Varaždinske županije, g. Predraga Štromara , g. ministar Ivan Vrdoljak posjetio je pogon VIS – KONFEKCIJE u Vinici gdje ih je dočekao načelnik Općine g. Marijan Kostanjevac . Osim načelnika, ministra su dočekali i g. Marijan Mihalić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vinica te g-đa Mirjana Jambriško, zamjenica načelnika.

Ministra i ostale uzvanike primila je g-đa Milica Čengić, direktorica VIS KONFEKCIJE , koja je ukratko izvjestila ministra o teškoj situaciji koja je u ovoj krizi, ali i ranije, obuhvatila tekstilnu industriju u cijelosti. Također je naglasila kako prilikom traženja pomoći nitko od nadležnih nije pomogao ni poduzeo ništa, no unatoč svemu, firma je ipak opstala i danas radi isključivo za izvoz.

Načelnik Općine Vinica posebno je naglasio da unatoč svim teškoćama, ovakav gospodarski subjekt i te kako puno znači za razvoj Općine Vinica, a ujedno je pohvalio i poslovično dobru suradnju između VIS-KONFEKCIJE i Općine.