U SUBOTU - BICIKLIJADA VINICA-VARAŽDIN BREG !

Napisala on Pon, 14/09/2015 - 14:09,

Povodom Dana oslobođenja grada Varaždina i Varaždinske županije UDVDR Varaždin organizira ove subote, 19.rujna 2015. godine BICIKLIJADU Vinica - Varaždinbreg. Osim aktivnog bavljenja sportom te boravka na svježem zraku, cilj organizatora Biciklijade je i edukativni – upoznavanje prvenstveno djece i mladih s doprinosom branitelja varaždinskog kraja u obrani Republike Hrvatske

Biciklijada je podijeljena u 5 etapa koje prolaze mjestima vezanim uz Varaždinske dane rata, a biciklisti se mogu uključiti u bilo koju etapu obzirom da je dužina 36,4 km.

Start 1. etape Biciklijade bit će u 10,00 sati upravo u Vinici, ispred dvorca Rupčić, gdje je bila osnovana 5. Bojna 1.A brigade ZNG-a, preteča kasnije legendarnih „TIGROVA“ i „PUMA“.

Start 2.etape očekuje se u Zelendvoru oko 11,00 sati, 3. etapa počinje u Sračincu u 11,40 sati, start 4.etape bit će oko 12,30 sati kod vojarne u Optujskoj ulici u Varaždinu. 5. Etapa biciklijade starta iz Trnovca Bartolovečkog oko 14,00 sati, a cilj biciklista je TRC Gora Halić gdje će za sve sudionike biti organiziran ručak uz niz zabavnih sadržaja.

Pozivamo sve zainteresirane željne aktivnog boravka u prirodi i upijanja novih znanja (ili ponavljanja starih znanja ) , a koji ove subote nisu u berbi grožđa, da se uključe u ovu manifestaciju.

U slučaju lošeg vremena biciklijada će se održati u subotu 26.rujna 2015.godine.