Potpisani ugovori o studentskim potporama

Napisala on Pon, 16/11/2015 - 08:11,

Sukladno Odluci o uvjetima i kriterijima pružanja novčane potpore studentima koju je Općinsko vijeće donijelo prije tri godine, početkom akademske godine objavljuje se javni poziv na koji studenti koji zadovoljavaju uvjete mogu podnijeti prijave. Ove je godine 57 studenta zadovoljilo uvjete, a u subotu je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac sa svakim od njih potpisao ugovor o korištenju novčane potpore kojim su uređena međusobna prava i obveze. Temeljem ugovora studenti koji studiraju na području Varaždinske, Međimurske i Koprivničko –križevačke županije stekli su pravo na mjesečnu potporu u iznosu od 250,00 kn, dok su studenti koji studiraju u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu, Puli i Osijeku, ili pak u inozemstvu, stekli pravo na mjesečnu novčanu potporu u iznosu od 400,00 kn.

- Unatoč   skromnom proračunu, Općina Vinica puno izdvaja za mlade, a osobito za njihovo obrazovanje, jer su oni temelj budućeg napretka ovog kraja. Prve godine zaključili smo 43 ugovora, a sad Vas je 57. Stoga sam izuzetno ponosan da broj Vas studenata raste iz godine u godinu. Sam iznos potpora nije velik, ali je u skladu sa proračunskim mogućnostima , naglasio je u svom obraćanju mladima načelnik Marijan Kostanjevac. Također je izrazio želju da mladi postanu aktivni članovi naše zajednice te da se putem Savjeta mladih uključe sa svojim inicijativama u rad lokalne zajednice .

U ime prisutnih studenata , studentica Marina Drvarić zahvalila je načelniku Općine kao i Općinskom vijeću koje je na prijedlog načelnika usvojilo Odluku, ujedno naglasivši kako je svaka dodjeljena potpora bez obzira na iznos velika pomoć   studentu, a još veća pomoć i rasterećenje roditeljima studenata.

Potpisivanju ugovora bili su prisutni i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihalić te zamjenica načelnika Mirjana Jambriško.