Održan 9. Ribički kup Općine Vinica

Napisala on Pet, 02/05/2014 - 08:05,

Dana 27.04.2014. godine u povodu obilježavanja "Dana Općine Vinica" organiziran je tradicionalni "9. Kup Općine Vinica" u lovu ribe udicom na plovak.Na navedeno natjecanje se odazvalo ukupno 13 ekipa (39 natjecatelja) sa područja Varaždinske županije : ŠRK-Trnovec Bartolovečki, ŠRD Ivanec, ŠRD Ludbreg, ŠRK Keder Beletinec, ŠRK Općine Cestica, ŠRD Diver Ljubeščica , ŠRD Vidovec, ŠRK Linjak Veliki Bukovec, ŠRK Varaždin -Veterani i dvije ekipe domaćina ŠRK-Vinica. Riba taj dan nije bila raspoložena za uzimanje mamca pa su ulovi bili slabi.Ekipno prvo mjesto su osvojili članovi domaćina ŠRK-Vinica iz Vinice , druga je bila ekipa Veterana ŠRK-Varaždin iz Varaždina dok je treće mjesto zauzela ekipa ŠRK-Linjak Veliki Bukovec iz Velikog Bukovca.   Plasman po sektorima A-sektor 1. mjesto Zoran Cepanec-ŠRK Vinica, 2. mjesto Zlatko Petrin -ŠRK Linjak Veliki Bukovec, 3. mjesto Željko Tomijak -ŠRD Diver Ljubeščica, B-sektor 1. mjesto Zvonimir Petrin, 2. mjesto Branko Barkić-ŠRK Vinica, 3. mjesto Silvijo Šimec -ŠRD Diver Ljubeščica i sektor C 1. mjesto Darko Brlek -ŠRK Vinica, 2. mjesto Ivica Balević-Veterani Varaždin i 3 mjesto Zdravko Klopotan -ŠRD Vidovec. Od pojedinaca posebno treba istaknuti ulov Darka Brleka iz ŠRK-Vinice, koji je za tri sata ribolova uhvatio ribe ukupne mase od 7874 grama, Ivicu Belavića iz ŠRK Varaždim -Veterani sa ulovom od 4565 grama, Zvonimira Petrina iz ŠRK Linjak Veliki Bukovec sa ulovom od 872 grama i Zdravka Klopotana iz ŠRD-Vidovec sa ulovom od 344 grama.Da bi sve proteklo u skladu sa pravilima pobrinuo se sudac Nenad Kolarić.

Svi dobitnici su nagrađeni sa prigodnim peharima i medaljama koje su najboljim pojedincima i ekipama dodjelili načelnik Općine Vinica Kostanjevac Marijan i predsjednik Županijskog ribolovnog saveza Varaždinske županije Draženko Jakopović. Nakon takmičenja je u prostorijama Lovačkog doma Vinica upriličen skroman domjenak uz druženje i razmjenu iskustava. Članovi ŠRK Vinica zahvaljuju se ovom prigodom Lovačkom društvu Vinica koji su iznajmili svoj prostor, kao i članu koji je od drva izradio prigodne nagrade i pehar za drveno mjesto (četvrto mjesto) te nezaboravne radove od drva za naj ulov i naj spetljanijeg ribića.

Posebna zahvala ide generalnom sponzoru 9. KUPA OPĆINE VINICA a to je naravno Općina Vinica na čelu sa načelnikom Kostanjevac Marjanom bez čije pomoći to ne bi mogli organizirati, te svim simpatizerima i sponzorima koji su prepoznali potencijal te pomogli u ostvarenju naših ciljeva a to su : Općina Vinica - kao generalni sponzor, TOMO d.o.o. Vinica, Poliklinika Galeković d.o.o. Vinica i Javni bilježnik Stjepan Trstenjak, izjavili su članovi ŠRK Vinica.