Načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof. potpisao Povelju prijateljstva s Općinom Konavle

OBJAVLJENO 24.10.2022.  |  AUTOR: Općina Vinica

Dana 21. listopada 2022. godine Općina Konavle proslavila je Dan Općine te tridesetu obljetnicu oslobođenja.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle, načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof. i načelnik Općine Konavle Božo Lasić, dipl. iur.(ujedno i predsjednik Hrvatske zajednice Općina) potpisali su  Povelju o prijateljstvu i suradnji.

Obilježavanju je uz visoke uzvanike, potpredsjednika Vlade i ministra branitelja Tome Medveda nazočio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te pripadnici 5. bojne 1.A gardijske brigade „Tigrovi“.

Prijateljstvo Vinice i Konavala traje već 30 godina, zahvaljujući 5. bojni 1.A brigade „Tigrovi“ kodnog imena „Oblak“ koji su svoj ratni put započeli  u Vinici, a ratne zadaće odvele su ih na krajnji jug, u Konavle te su  između ostalog dali veliki doprinos  u oslobađanju  Konavala. 

Povelja o prijateljstvu i suradnji potpisana je na inicijativu načelnika Općine Vinica koji ističe kako mu je zadovoljstvo što vezuje krajnji  sjever Hrvatske s njezinim krajnjim jugom. Općina Vinica i Općina Konavle jesu općine koje imaju bogatu prošlost, vrijedno kulturno i prirodno naslijeđe te velike razvojne planove. Ovime se pokrenulo još jedno poglavlje suradnje.

Općina Konavle i Općina Vinica sklapaju Povelju o prijateljstvu i suradnji s namjerom da potiču prijateljstvo i pridonesu boljem upoznavanju i uvažavanju, uzajamnom poštivanju i povjerenju, te promicanju suradnje među pojedincima, organizacijama i udrugama kroz raznovrsne susrete i suradnju građana, udruga i ustanova, te na taj način doprinesu razvoju i napretku općina.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.