Održano „Martinje u Vinici 2022.“

OBJAVLJENO 15.11.2022.  |  AUTOR: Općina Vinica

U organizaciji Općine Vinica i Udruge vinogradara „Vinea“ Vinica u subotu, 12. studenog u prostorijama Općine Vinica održano je“ Martinje u Vinici 2022.“

Manifestacija je okupila brojne mještane i goste koji su uz ceremoniju krštenja mošta imali priliku probati raznorazne delicije. Za Vinskog kuma odabran je načelnik Općine Vinica te je time upriličio samu ceremoniju koju je organiziralo Kulturno umjetničko društvo Vinica.

Ceremoniji su uz načelnika Općine Vinica prisustvovali predsjednik Općinskog vijeća Općine Vinica i saborski zastupnik Predrag Štromar, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski i Turistička zajednica Sjever Zagorja te uveličali ovu proslavu.

Sve udruge s područja Općine Vinica bile su uključene u organizaciju te je svaka udruga dala svoj doprinos. Udruga vinogradara „Vinea“ Vinica osigurala je mošt i vino koje se moglo probati uz pečene kestene koje je osigurao BASK, a koje su ispekli Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornje Ladanje i Dobrovoljno vatrogasno društvo Vratno Donje. Kulturno umjetničko društvo predstavljala je i sekcija „Vezilje“ te su imale štand s vlastitim proizvodima.

Nogometni klub Vinica i Košarkaški klub Vinica spremali su kotlovinu, Udruga umirovljenika Vinica nudila je kolače, članovi  Moto kluba Bombelles osigurali su kobasice, Udruga mladih UMAMI Vinica pripremila je tradicionalne viničke specijalitete, Lovačka udruga Opeka Vinica nudila je gulaš od divljači, Športsko ribolovni klub Vinica fiš paprikaš, Udruga za sport i rekraciju „Kapla“ spremala je „krumpir u lončeku“, Odbojkaški klub Vinica osigurao je likere i kavu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata-klub Vinica pripremili su vojnički grah, a Dobrovoljno vatrogasno društvo Vinica pripremilo je pečena jaja i kobasice. Dječji vrtić Vinica, Osnovna škola Vinica i Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan imali su štand s vlastitim proizvodima, a učenici iz Srednje škole prigodno su i uredili pozornicu. Gimnastički klub te Košarkaški klub „Opeka“ Marčan pobrinuli su se za marketinški dio.

Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. ističe: „Imam potrebu zahvaliti svim viničkim udrugama i ustanovama koje su svojim trudom i zalaganjem nesebično doprinijele da se dobro proveselimo i podružimo na ovogodišnjem Martinju.“

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.