Načelnik održao tiskovnu konferenciju na temu stupanja u posjed tzv. Motela

Napisala on Pet, 04/07/2014 - 13:07,

Prije par mjeseci brojni su mediji pisali o blokadi žiro-računa Općine Vinica do koje je došlo u dugogodišnjem sporu zbog vlasništva nad objektom tzv. Motela u Marčanu. Spor je okončan, a Općina Vinica stupila je u posjed predmetne nekretnine. Kako bi upoznao javnost sa svim okolnostima oko okončanja spora, načelnik Općine Marijan Kostanjevac održao je danas tiskovnu konferenciju. U svom  obraćanju novinarima,  načelnik je potsjetio kako se eskalacija zbivanja vezanih uz sudski postupak dogodila 26. veljače ove godine kad je g. Bužanić podnio zahtjev za pljeniddbu i prijenos sredstava sa žiro-računa Općine Vinica, a nastavljena je uplivom župana g. Predraga Štromara i  HNS-a Vinice koji su g. Bužaniću (nakratko!) dali vjetar u leđa. Čak štoviše, iako je na sjednici Općinskog vijeća na kojoj je bio u svojstvu predsjednika ŽO HNS-a, g. Štromar od  odvjetnika dobio  informaciju kako Općina Vinica nikada nije izgubila  sudski spor  "prozvao je načelnika da svojim građanima mora predočiti sve detalje i svoje postupke koji su doveli do gubitka sudskog spora, a time i značajnijih sredstava iz općinskog proračuna“.

Vezano uz tu izjavu, kako je rekao,  zatražio je ispriku župana no nikada je nije dobio, a u međuvremenu  je više niti ne očekuje. Posebno je naglasio kako se HNS   još uvijek svukud upliće, kao da su zaboravili da smo prije godinu dana i mi Hrvati članica velike EU obitelji ili pak oni i dalje priznaju samo bivšu Jugoslaviju kao i njihova predsjednica Pusić.

Osim toga, načelnik je izrazio nezadovoljstvo županovim cinizmom koji je  nakon svega, na postavljeno pitanje,  odgovorio g. Stričaku, zamjeniku predsjednice Županijske skupštine,   kako se nada da je  svojim uplivom  utjecao na uspješan ishod spora.

Po završetku službenog dijela u prostorijama Općine, okupljeni novinari su zajedno s načelnikom obišli zgradu koja je bila predmet dugogodišnjeg spora.