ODRŽAN "I. SPORTSKI DAN U VINICI"

Napisala on Čet, 30/05/2019 - 08:05,

U subotu 25. svibnja, pod generalnim pokroviteljstvom Općine Vinica i načelnika Marijana Kostanjevca, održan je po prvi puta Sportski dan u Vinici.

Ovaj događaj je organiziran povodom Svjetskog dana sporta koji se obilježava svake posljednje srijede u mjesecu svibnju. Organizator Sportskog dana u Vinici je Udruga mladih UMAMI Vinica zajedno sa suorganizatorima Odbojkaškim klubom Vinica, Košarkaškim klubom „Vinica“ – Vinica i Udrugom za sport i rekreaciju Kapla te pod pokroviteljstvom Općine Vinica i načelnika Marijana Kostanjevca.

 

Natjecanja su se održala na za to predviđenim terenima u Marčanu. Prijave ekipa bile su od 9 sati. Prijavilo se 8 ekipa iz odbojke na pijesku, 8 ekipa iz malog nogometa te 6 ekipa iz košarke 3 na 3 (hakl). Natjecanja su trajala sve do večernjih sati. Tijekom dana svi natjecatelji i gosti mogli su se okrijepiti raznolikim pićem i kobasicama. Osim navedenih natjecanja održana su i dječja natjecanja u graničaru i vuči konopa. Od djece nastupile su dvije ekipe kojima su podijeljene medalje za osvojena prva i druga mjesta te paketići iznenađenja. Za svu djecu bili su osigurani besplatni sokovi, hrana i slatkiši. Isto tako svi su se mogli poslužiti voćem. Za odbojku na pijesku, košarku i mali nogomet plaćale su se kotizacije koje su zajedno s peharima bile dio nagrada, dok su dječja natjecanja bila besplatna.

Osim natjecatelja, bilo je tu i dosta posjetitelja koji su ljubitelji sporta ili su došli podržati svoje prijatelje i obitelj u natjecanjima. Sunčano vrijeme koje nas je ovog vikenda iznenadilo išlo je na ruku kako organizatorima, tako i natjecateljima i posjetiteljima.

 Općina Vinica kao mala zajednica pokrenula je prve godine sportski događaj u kojem se moglo prijaviti na čak tri sporta za odrasle, dok su tu bila i dva sporta za djecu.

 

Drago mi je što se naši mladi kroz udruge uključuju te organiziraju ovakve manifestacije, nadam se da će ovaj Sportski dan postati tradicija te će se organizirati i narednih godina u još većem broju, izjavio je načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac.