Vinički vatrogasci svečanom sjednicom obilježili svoj jubilej

Napisala on Ned, 02/06/2019 - 22:06,

 

U prisustvu brojnih uzvanika, predstavnika dobrovoljnih vatrogasnih društava iz regije te predstavnika sponzora , članovi   DVD Vinica   svečanom su sjednicom održanom u dvorani Općine Vinica proslavili 130. obljetnicu svog neprekidnog humanog djelovanja u zaštiti ljudi i imovine. Svečanost koja je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović , Varaždinske županije te Općine Vinica, počela je dočekom i prijemom gostiju kod Vatrogasnog doma u Vinici, a nakon postrojavanja, svečani ešalon uputio se uz glazbenu pratnju Puhačkog orkestra do zgrade Općine.

Nakon himne sve goste i uzvanike   pozdravio je Ivica Lazar, predsjednik DVD Vinica. U svom obraćanju osvrnuo se na najznačajnije događaje u proteklih 130 godina rada društva te pozvao prisutne da pogledaju video uradak posvećen DVD-u Vinica.

U nastavku svečanosti prisutnima se obratio načelnik Općine Marijan Kostanjevac koji je uz čestitke vatrogascima na njihovom jubileju naglasio kako se na državnom nivou mora daleko više brinuti i izdvajati za dobrovoljne vatrogasce jer oni izlazeći na zahtjevne intervencije izlažu svoj život riziku i nikad nisu sigurni da li će se živi vratiti.

- Između ostalog moram dotaknuti temu vatrogasnog vozila po kojem smo jedinstveni u Republici Hrvatskoj jer dato vozilo bilo je oduzimano pa vraćano, ali i korišteno od tadašnjeg župana Štromara u političke svrhe što se nije smijelo dogoditi, naglasio je načelnik Općine i osudio takav neprimjeran čin. Načelnik je također u svom obraćanju naglasio kako Općina Vinica vodi računa o svojim vatrogascima koji će na poklon povodom značajne obljetnice dobiti rekonstrukciju postojećeg vatrogasnog doma.

Slavljenicima su se također sa čestitkama obratili župan Varaždinske županije Radimir Čačić te Ivica Putarek , predstavnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Čestitke su slavljenicima uputili i Vanja Ovčar, savjetnik u Ministarstvu gospodarstva i poduzetništva te ujedno i izaslanik ministra gospodarstva Darka Horvata te Anđelko Stričak , zastupnik u Hrvatskom saboru i osobni izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji su između ostalog naglasili kako će se problem vatrogasnog vozila riješiti do kraja godine pri čemu će i Općina Vinica i DVD Vinica imati suport i ministra gospodarstva i Vlade Republike Hrvatske.

Među uzvanicima koji su prisustvovali   svečanoj sjednici bili su i general u miru i počasni građanin Općine Vinica Mladen Markač,   zamjenica načelnika Mirjana Jambriško te predstavnici sponzora.

U nastavku programa svečane sjednice uručena su priznanja istaknutim i zaslužnim članovima te članovima te zahvlnice brojnim sponzorima koji su doprinjeli da se ovaj jubilej dostojno obilježi, a proslava vatrogasaca nastavljena je druženjem u Vatrogasnom domu do kasno u noć.