Upute o dobivanju Propusnice

Napisala on Uto, 24/03/2020 - 07:03,

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, sukladno kojoj je Stožer civilne zaštite Općine Vinica zadužen za izdavanje Propusnice za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka iz točke II.e. Odluke - iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi o djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Propusnica nije potrebna za nužno kretanje na području Općine Vinica već isključivo za kretanje izvan granica Općine. Građani iz opravdanih razloga mogu telefonski (tel. 722-233) ili elektronskom poštom ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) zatražiti Propusnicu te je preuzeti elektronskom poštom ili uz prethodnu telefonsku najavu u vremenu od 8,00 do 11,00 sati, u pravilu prvi dan za drugi dan. Za izdavanje propusnice potrebni su slijedeći podaci : Ime i prezime, OIB, adresa, razlog napuštanja područja  i datum. 

Važno je naglasiti da Propusnicu ne mogu tražiti osobe s izrečenom mjerom samoizolacije, a svako kršenje ove mjere biti će evidentirano i sankcionirano te stoga molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera, socijalnog distanciranja i nezadržavanja na javnim prostorima.

Mještani koji su zaposleni izvan područja, propusnice za dolazak na radna mjesta dobivaju od poslodavca, a mještanima kojima je potrebna hitna medicinska skrb propusnice izdaje liječnik obiteljske medicine.

Provedbu i nadzor dosad donesenih odluka i mjera, kao i Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj Stožer će na području Općine Vinica provoditi uz Policiju i operativne snage civilne zaštite sve do njezinog ukidanja.