Međunarodna smotra folklora "Vinička jesen"

Napisala on Čet, 06/11/2014 - 08:11,

Pod pokroviteljstvom i u suradnji sa Općinom Vinica,  Kulturno umjetničko društvo „Vinica“   ove će godine organizirati 14. Međunarodnu smotru folklora „Vinička jesen“. Obzirom na višegodišnju tradiciju, osim obogaćivanju kulturnim sadržajima , održavanje Smotre svakako doprinosi njegovanju i očuvanju kulturne i narodne baštine   naše domovine. Posebno važan cilj je zainteresirati mlade naraštaje za narodno stvaralaštvo i tradiciju te ih uključiti u rad KUD- a kako bi oteli od zaborava bogatstvo narodnih običaja i nastavili aktivnosti vezane uz očuvanje starih običaja, plesova i pjesama te pri tom organizirano i kvalitetno provodili slobodno vrijeme.

Značaj kontinuiranog održavanja ove priredbe u očuvanju tradicije prepoznalo je i Ministarstvo kulture koje je ove godine supokrovitelj Smotre folklora „Vinička jesen“.

Na ovogodišnjoj će „Viničkoj jeseni“, osim domaćina, nastupiti  KUD „Kolo“ Stari Grabovac (Sisačko-moslavačka županija), KD „Rak“ Rakek (Slovenija), KUD „Benedikt“ Svibovec Podravski, KUD „Klaruš“ Maruševec, KUD Općine Cestica iz Cestice, KUD „Strahoninec“ iz Strahoninca, Folklorna grupa Osnovne škole Vinica i Ženski vokalni sastav “Leluja“ koji djeluje u sastavu KUD-a Vinica.

Međunarodna smotra folklora „Vinička jesen“ održati će se u subotu 15.studenog 2014.godine s početkom u 17,00 sati, a program će se odvijati u dvorani u zgradi Općine Vinica. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da dođu i uživaju u bogatstvu i raznolikosti pjesama i krajeva naše regije.