Odnos ravnatelja Doma zdravlja prema ambulantama u Vinici

Napisala on Čet, 06/02/2014 - 14:02,

     Kao načelnik Općine, već sam u više navrata, a pogotovo posljednjih godina upozoravao ravnatelja gosp. Ivana Crnkovića o problemu čišćenja prilaznog puta dvjema ambulantama u Vinici, osobito u zimskim mjesecima. Općina Vinica je u zadnjih desetak i više godina o svom trošku čistila i posipavala dotični put, isključivo radi svojih mještana i korisnika zdrastvenih usluga. Međutim, pošto jedna i druga nositeljica imaju sklopljeni ugovor o zakupu prostora i ordinacija te redovito podmiruju svoje obveze prema zakupodavcu, u ovom slučaju Domu zdravlja, a čija je briga održavanje prostora ambulanti i okoliša, zatražili smo refundaciju za troškove izvedenih čišćenja i posipavanja prilazne ceste. Dopisom upućenim prema ravnatelju, prema predsjedniku Upravnog vijeća iste ustanove, ali i županu, nikada nismo od nikoga dobili nikakav odgovor, pa smo prestali s bilo kakvim aktivnostima čišćenja.

       Ovih dana bili smo svjedoci loših i teških vremenskih prilika : najprije snijeg, a onda i ledena kiša totalno su onemogućili kretanje i prilaz ambulantama. Pristupni put nitko nije čistio, što je još jedan odraz totalne nebrige i nonšalantnosti ravnatelja kao odgovorne osobe prema zakupoprimcima, pacijentima, korisnicima, jer ljudi nisu mogli niti do jedne ordinacije. Snalazili su se na razne načine, uz puno padova, dok je jedna osoba pri padu zadobila i težak prijelom noge.

       Pitam stoga, prije svega kao običan čovjek, kao žitelj i korisnik tih istih zdrastvenih usluga, ali i kao načelnik, kako je moguće i tko štiti takve neodgovorne pojedince i tko će stradaloj osobi nadoknaditi troškove liječenja i svega ostalog. Ovo je problem kojeg treba hitno riješiti kako korisnici usluga - pacijenti, ne bi bili uskraćeni za zdrastvene usluge, a protiv odgovorne osobe potrebno je pokrenuti postupak kako se takvi propusti ne bi ubuduće događali.

                                                                                                                              Načelnik Općine Vinica

                                                                                                                                Marijan Kostanjevac