Niz događaja povodom blagdana Sv..Ane

Napisala on Pon, 27/07/2015 - 11:07,

Povodom blagdana Sv.Ane u Općini Vinica je ovog vikenda bilo održano niz raznih događaja . Na odbojkaškom igralištu kod Područne Osnovne škole u Gornjem Ladanju u subotu je pod pokroviteljstvom Općine Vinica održan 3. dnevno –noćni turnir u odbojci na pijesku na kojem je sudjelovalo 13 mješovitih ekipa iz Varaždinske županije. Turnir je trajao od 17,oo do 22,00 sata ,a nakon dinamičnih igri, 1. je mjesto zasluženo pripalo ekipi „ŽEREK“ iz Varaždina. 2. mjesto pripalo je ekipi „TROLLO“ iz Ivanca, a 3. Mjesto osvojila je ekipa „Gmajna“ iz Maruševca.

Na igralištu NK Vinica u poslijepodnevnim satima natjecanjem pionirskih ekipa otvoren je ovogodišnji nogometni JANA kup. JANA kup je nastavljen u nedjelju natjecanjem ekipa NK Rudar 47 iz Donjeg Ladanja, NK Vindija iz Donje Voće , NK Vratno iz Gornjeg Vratna te naravno domaćina, NK Vinica. Pobjednik ovogodišnjeg JANA KUPA bila je ekipa NK Rudar 47 iz Donjeg Ladanja koja je u finalnoj utakmici pobijedila NK Vratno iz Donjeg Vratna sa rezultatom 3:0. Konačni poredak nogometnih ekipa bio je slijedeći :

1. NK Rudar 47 – Donje Ladanje

2. NK Vratno - Gornje Vratno

3. NK Vinica – Vinica

4. NK Vindija – Donja Voća

U Gornjem Ladanju, u poslijepodnevnim satima, članovi DVD Gornje Ladanje organizirali su pokaznu vatrogasnu vježbu na kojoj su sudjelovali i članovi DVD Vinica i DVD Donje Vratno, nakon koje je kod pila Sv.Ane bila održana prigodna sveta misa te druženje svih prisutnih posjetitelja. Vatrogasnoj vježbi kao i prigodnom misnom slavlju prisustvovao je i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Blagdan Sv.Ane obilježen je svečanim misama u župnoj crkvi Sv. Marka ev. , a pred crkvom se održavalo već tradicionalno proštenje.