Održan 18. Memorijalni košarkaški turnir Mladen Kasun

Napisala on Pon, 07/09/2015 - 09:09,

Ove nedjelje održan je 18.  Memorijalni košarkaški turnir Mladen Kasun kojeg  organiziraju KK Vinica i Općina Vinica te na taj način odaju počast poginulom hrvatskom vitezu  Mladenu Kasun, po kojem je turnir nazvan.

Najprije je položeno cvijeće i zapaljena svijeća na grobu pokojnog Mladena u prisustvu gospođe Ankice, njegove majke i ostale rodbine. Tom se  prilikom  sa nekoliko riječi obratio Damir Horvat, predsjednik KK Vinica i zahvalio na žrtvi koju je dao Mladen u obrani i stvaranju države Hrvatske, nakon čega se izmolila molitva gospodnja.

Memorjalni turnir započeo je  intoniranjem himne RH i minutom šutnje za Mladena i sve poginule hrvatske branitelje.

 

Mladen Kasun bio je jedan od osnivača KK Vinica, igrač i trener kluba, a prije svega veliki prijatelj koji je sve nas  zadužio položivši svoj mladi život na oltar domovine, istaknuo je u obraćanju košarkašima na postrojavanju svih košarkaških  ekipa  predsjednik  kluba Damir Horvat.

 

Svim ekipama obratio se i načelnik Općine Vinica, g. Marijan Kostanjevac koji  je najprije pozdravio gospođu Ankicu Kasun s obitelji,  zahvalio svim ekipama na dolasku te u svojem govoru istaknuo važnost kako ne smijemo nikada zaboraviti na Mladena, ali i na sve ostale koji su svoje mlade živote ugradili u temelj naše države. Branitelji su stup ove države i nitko nema pravo osporavati njihovu žrtvu i značaj koji su ostavili stvarajući državu. Ovaj memorijalni turnir prisjeća nas na Mladena, ali i sve ostale naše hrvatske vitezove, a vi športaši  odajte ovim putem svima njima, ali i Mladenovoj majci veliku športsku i prijateljsku zahvalnost. Mladen je bio prvi predsjednik HDZ-a Općine Vinica, športaš, prijatelj, istinski  rodoljub i domoljub i zato gospođa Ankica budite ponosni na svojeg sina, a  na kojeg smo i mi, svi žitelj ove općine ponosni što smo ga poznavali i imali, istaknuo je načelnik Općine g. Marijan Kostanjevac koji je i otvorio 18. po redu Memorijalni košarkaški  turnir Mladen Kasun.  

 

Na terenu su osim domaćina snage odmjerile ekipe iz Petrijanca, D. Kraljevca i Varaždina.

 1. mjesto osvojila je ekipa domaćin KK Vinica, kojima je to 3. put u 18 godina održavanja turnira,

 2. mjesto zauzeo je KK D. Kraljevec

 3. mjesto KK Varaždin

 4. mjesto KK Petrijanec

Nakon završetka turnira košarkaši su nastavili prijateljsko druženje i izvan terena.