Dana 10.3.2018. selekcija U-11 pod vodstvom trenera Miroslava Farkaš sudjelovala je na međunarodnom turniru škole nogometa Ormož.

Na turniru je sudjelovalo 8 škola nogometa, a naši nogometaši  osvojili su prvo mjesto u vrlo jakoj konkurenciji.

Redom su pobijedili NK Ormož 1 sa 3:0, strijelci Mikulan Dominik 2 i Leskovar Jurica 1, zatim  NK Meteorplast sa 6:1, strijelci Borak Denis 3, Leskovar Jurica 1, Dubovečak Karlo 1, Cmuk Dino 1 i na kraju utakmica u skupini odigrali 0 : 0 sa NK Središčem.

Polufinalnu utakmicu su odigrali sa NK Podvinci  1 : 1 stijelac Borak Denis gdje u ravnopravnoj utakmici dolaze do izjednačenja u posljednjoj minuti utakmice te boljim izvođenjem šesteraca ( zabili Dominik Mikulan i Jurica Leskovar) te dvjema obranama Jakova Borića dolaze do pobjede od 3 : 1 i finala sa puno jačim i renomiranim protivnikom NK Varaždin.

Finalna  utakmica protiv NK Varaždin završila je rezultatom  0 : 0 u regularnom vremenu te se pristupilo izvođenju šesteraca gdje je mlada ekipa NK Vinica  bila bolja (5:4) i osvojila 1. mjesto.

Čestitamo!

REPUBLIKA HRVATSKA
   Varaždinska županija
       OPĆINA VINICA
          NAČELNIK
Vinica, 07. ožujka 2018.

 

               Na temelju članka 9. stavak 2. Odluke o nagradama najuspješnijim studentima

( „Službeni vjesnik Varaždinske županije“ broj 6 /14.), načelnik Općine Vinica raspisuje

 

N A T J E Č A J

za dodjelu nagrada najuspješnijim studentima

 

I.   Predmet natječaja: Dodjela nagrada najuspješnijim studentima s prebivalištem na području Općine Vinica,

 

II. Povodom Dana Općine, Općina Vinica dodijelit će 3 nagrade najuspješnijim redovitim   studentima, svaka u iznosu od 5.000,00 kn

  

III. Nagrade će se dodijeliti prema kriterijima iz Odluke o nagradama najuspješnijim studentima koja se može preuzeti na www.vinica.hr,   a kandidati trebaju zadovoljavati slijedeće uvjete:

-          da su državljani RH

-          da imaju prebivalište na području Općine Vinica u trajanju najmanje 2 godine

-          da im je prosjek ocjena svih položenih ispita tekućeg studija, uključujući i prethodno završene razine studija, iznad 4,49

-          da su redovno upisani u drugu ili višu godinu studija i da nemaju zaostajanja tijekom studija.

 

IV Uz prijavu koja se dobiva u Jedinstvenom upravnom odijelu Općine Vinica ili preuzima na

     www.vinica.hr   kandidati su dužni dostaviti slijedeću dokumentaciju:

a)   presliku važeće domovnice ili putovnice

  1. b)presliku važeće osobne iskaznice ili potvrdu nadležne PU Varaždinske o duljini prebivališta na području Općine
  2. c)potvrdu visokog učilišta o upisu u tekuću akademsku godinu (2017./18.) u statusu redovitog studenta iz koje je vidljiva godina studija, naziv i vrsta studija, trajanje studija (broj semestara) i godina upisa prve godine.
  3. d)ovjereni prijepis ocjena svih godina tekućeg studija, a studenti diplomskih studija dostavljaju i ovjereni prijepis ocjena prethodno završene razine studija
  4. e)studenti na studijima u inozemstvu dokumente pod c) i d) dostavljaju i prevedene na hrvatski jezik i ovjerene kod sudskog tumača.

 

V      Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se u Jedinstveni upravni odjel Općine

        Vinica, Marčan, Vinička 5, zaključno do ponedjeljka 26. ožujka 2018. godine.

 

                                                                                                Načelnik Općine Vinica

                                                                                                   Marijan Kostanjevac

 

Čestitka povodom Dana žena

Ponedjeljak, Ožu 19, 2018

Svim ženama,  našim sumještankama, upućujemo iskrene čestitke povodom Međunarodnog Dana žena !

 

Predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihalić

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac

Zamjenica načelnika Mirjana Jambriško

 

Za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu Projekta „ZAŽELI biti uključena" Općina Vinica objavljuje Javni poziv za prijem  3 ženske osobe u radni odnos na određeno vrijeme  na poslovima  RADNICA ZA POMOĆ U KUĆI, a zainteresirane osobe koje zadovoljavaju uvjete  prijave moraju dostaviti do  23. ožujka 2018. godine.

JAVNI POZIV

IZJAVA

 

Veziljska sekcija KUD-a Vinica "Fijolice" organizira prigodnu prodajnu izložbu ručnih radova i rukotvorina povodom nastupajućih uskrsnih blagdana.

Izložene radove možete razgledati u holu zgrade Općine Vinica dana 08.03.2018. godine u vremenu od 16,00 do 19,00 sati

 

Danas je u prostorijama Općine Vinica  otvorena  već  tradicionalna, 18. po redu izložba vina Vinea  2018.

Na ovogodišnjoj izložbi izloženo je i ocijenjeno ukupno 294 uzoraka vina iz Varaždinske i Međimurske županije te iz Republike Slovenije od čega su čak 254 vina osvojila odličje.

Od odlikovanih vina 49 vina dobilo je zlatnu diplomu, 153 srebrnu, 53 vina broncu i 2 vina priznanje, a šampion je vino sorte Solaris, berba 2017. upravo iz Viničkog vinogorja.

Nakon himne „Lijepa naša“ u izvođenju ŽVS Leluja okupljenima se obratio predsjednik Udruge Vinea Vinica, g. Stjepan Kovačić koji se ukratko osvrnuo na rad i djelovanje Udruge  te zahvalio svima koji su doprinijeli da se ova izložba vina održi kao i svim izlagačima koji su dali svoja vina na ocjenjivanje.

 Sve pripreme za ovu izložbu kvalitetno je odradio Organizacijski odbor ovogodišnje izložbe vina na čelu s predsjednikom g. Zvonkom Rožmarić , jednim od inicijatora osnivanja Udruge vinogradara koji je spomenuo da izložba vina u Vinici, po velikom broju zaprimljenih uzoraka svake godine, spada u konkurenciju jakih i priznatih izložbi u Republici Hrvatskoj.

Osvrt  na  zaprimljene uzorke vina dala je predsjednica Ocjenjivačke komisije gđa Marija  Kušćar čiji je zaključak da je usprkos problemima koji su zatekli vinogradare prošle godine, među kojima je posebno istaknula  klimatske promjene i bolesti, većina vinara svojim znanjem, marljivim radom i trudom uspjela proizvesti kvalitetna vina.

Općina Vinica, kao jedan od pokrovitelja i organizatora Izložbe Vina od samog početka podržava i potpomaže rad Udruge vinogradara, a prema riječima načelnika Općine g. Marijana Kostanjevca koji s ponosom ističe da su vina Viničkog vinogorja od davnina poznata kao kvalitetna, usprkos problemima s kojima se vinogradari bore pokazuju znanje i nastojanje da se brend viničkih vina nastavi. Načelnik je između ostalog čestitao svim nagrađenim vinogradarima na osvojenim odličjima i priznanjima te zahvalio svima koji su sudjelovali organizaciji Izložbe te posebno pozdravio visoke dužnosnike i uvažene goste ove izložbe kao i sve vinogradare, vinogradarke i mnogobrojne mještane koji su se okupili povodom održavanja Izložbe.

Ovogodišnja izložba vina održana je pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Varaždinske županije pa su  izložbi  prisustvovali uvaženi dužnosnici , među njima g. Anđelko Stričak,saborski zastupnik, g. Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i osobni izaslanik ministra poljoprivrede g. Tolušića, g. Alen Runac, predsjednik Skupštine Varaždinske županije, g. Radimir Čačić, župan Varaždinske županije koji  se također obratio prisutnima na ovoj izložbi.

Sve prisutne  pozdravio je i g. Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu  poljoprivrede.

Među ostalim gostima bili su  načelnici i  prestavnici susjednih općina D. Voća, Maruševec, Vidovec, Cestica, Sračinec i Petrijanec, prečasni Valent Posavec, predsjednik Općinskog Vijeća Općine Vinica g.Marijan Mihalić, zamjenica načelnika i v.d. ravnateljica OŠ Vinica gđa Mirjana Jambriško kao i predstavnici sponzora i donatora ovogodišnje izložbe.

Cijelu izložbu, osim spomenutih ŽVS Leluja, prigodnim kulturno umjetničkim programom upotpunili su učenici osnovne škole Vinica pod vodstvom  učiteljica Gordane Kos Kolar, Marijane Majhen i Nade Sagradžija-Sikirica.

Udruga vinogradara Vinea uspješno surađuje sa SŠ Arboretum Opeka čiji su učenici pod vodstvom prof. Vesne Šipek aktivno bili uključeni u organizaciji, od sudjelovanja kod ocjenjivanja do lijepo uređenog prostora održavanja izložbe. Veziljska sekcija KUD-a Vinica i Školska zadruga Vrčeki  obogatili su Izložbu svojim  ručnim radovima i rukotvorinama  koje nisu zaobišli znatiželjni pogledi okupljenih sudionika.

Nakon službenog otvaranja i razgledavanja izložbe   okupljeni gosti  i vinogradari  izložbu imali su priliku degustirati   nagrađena vina, uz  prigodne zvuke   „Zagorskih  veseljaka“. 

Rezultati Izložbe vina "VINEA 2018"

Ponedjeljak, Ožu 19, 2018

U subotu, 03.ožujka 2018. godine s početkom u 12,00 sati otvorenje je Izložbe vina "VINEA 2018" . Za ovogodišnju izložbu vina predano je 306 uzoraka vina iz Varaždinske i susjednih županija te iz Slovenije. Sva vina ocijenila je Komisija sastavljena od 7 vrsnih enologa iz Hrvatske i Slovenije, pod stručnim vodstvom g-đe Marije Kuščar, dipl.ing preh.teh. Ocjenjivačka komisija dodijelila je 49 zlatnih odličja, 153 srebrna odličja te 55 brončanih odličja i priznanja dok je nažalost bilo i nekoliko eliminiranih uzoraka.

Šampionom ovogodišnje izložbe vina proglašeno je vino SOLARIS, SUHO, BERBA 2017, sa 88 bodova, izlagača STOLNIK BRANKA iz Gornjeg Ladanja, Vladimira Nazora 60 A, dok je Šampion Izložbe vina „VINEA 2018“ iz redova članove Udruge vinogradra „Vinea“  vino CHARDONNAY, polusuho, berba 2017, 85 bodova, izlagača LOVRINI VINOGRADI, Lovrečan breg 15.

Udruga vinogradra „VINEA“ poziva sve svoje članove te sve ostale vinogradare i zainteresirane na otvorenje Izložbe koje će se održati u dvorani u zgradi Općine Vinica, Vinička 5, Marčan.

Zaslužena će priznanja  vinogradarima biti podijeljena na vinskom balu koji će se održati u subotu,  10. ožujka  s početkom u 19,00 sati, također u dvorani u zgradi Općine.

REZULTATI IZLOŽBE VINA "VINEA 2018"

ZBIRNI PRIKAZ ODLIČJA

18.IZLOŽBA VINA "VINEA 2018"

 

              

REPUBLIKA HRVATSKA
  Varaždinska županija
       OPĆINA VINICA     
Klasa : 021-05/18-01/ 03                                                  
Urbroj: 2186/011-01-18-1
Vinica, 21. veljače 2018.                                                                    

 

         Na temelju članka 6. stavak 1. Odluke o osnivanju Savjeta mladih Općine Vinica („Službeni vjesnik Varaždinske županije“ broj 92/17.), Općinsko vijeće Općine Vinica objavljuje
JAVNI POZIV
za predlaganje kandidata za članove
Savjeta mladih Općine Vinica
I
Savjet mladih Općine Vinica osnovan je Odlukom Općinskog vijeća kao savjetodavno tijelo Općine Vinica koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na razini Općine. Savjet mladih ima 5 članova (predsjednika, zamjenika predsjednika i 3 člana) koji se biraju za razdoblje od tri godine računajući od dana konstituiranja Savjeta mladih.
II
Članovi Savjeta mladih i njihovi zamjenici biraju se na temelju pisanih i obrazloženih kandidatura dostavljenih na Javni poziv za predlaganje kandidatura za članove Savjeta mladih Općine Vinica.
Kandidature mogu dostaviti:
- udruge koje su sukladno statutu ciljno opredijeljene za rad s mladima i za mlade
- učenička vijeća/studentski zborovi
- pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u RH
- neformalne skupine mladih koje se sastoje od najmanje 10 mladih s prebivalištem ili boravištem na području Općine Vinica.
III
Kandidati za članove Savjeta mladih mogu biti osobe u dobi od navršenih 15 do navršenih 30 godina s prebivalištem ili boravištem na području Općine Vinica.
Prilikom isticanja kandidatura za članove Savjeta mladih, ovlašteni predlagatelji uz člana predlažu i zamjenika za svakog kandidata.
Za pravovaljanost kandidature za člana Savjeta mladih , neformalna skupina mladih dužna je prikupiti najmanje 10 potpisa, a kandidaturu potpisuju prva tri po redu potpisnika.
Kandidature se dostavljaju na odgovarajućim obrascima. Izjava kandidata/zamjenika o prihvaćanju kandidature (Obrazac 2) sastavni je dio prijedloga.
IV
Prijedlog kandidata mora sadržavati :
- naziv i sjedište predlagatelja
- ime, prezime, datum i godinu rođenja, prebivalište
- pisani i obrazloženi prijedlog ovjeren od odgovorne osobe predlagatelja
V
Rok za podnošenje kandidatura za članove Savjeta mladih je 30 dana od dana objave Javnog poziva na web stranici Općine Vinica (www.vinica.hr). Kandidature se dostavljaju na slijedeću adresu:
OPĆINA VINICA
Odbor za izbor i imenovanje
Marčan, Vinička 5
42207 VINICA
Prijedlog se podnosi putem pošte preporučenom pošiljkom ili osobno u Općinu Vinica.
VI
Po završetku roka za zaprimanje kandidatura, Odbor za izbor i imenovanje obavlja provjeru formalnih uvjeta prijavljenih kandidata te u roku od 15 dana od isteka roka za podnošenje prijava sastavlja Izvješće i utvrđuje popis važećih kandidatura koji se objavljuju na www.vinica.hr
Općinsko vijeće Općine Vinica na prvoj sjednici nakon objave popisa važećih kandidatura raspravljati će o Izvješću i popisu važećih kandidatura te tajnim glasovanjem izabrati članove i zamjenike članova Savjeta mladih Općine Vinica.
Rezultati izbora članova i zamjenika savjeta mladih objaviti će se na www.vinica.hr.
Savjet mladih konstituirati će se u roku od 30 dana od dana objave rezultata izbora.
 

                                                   Predsjednik Općinskog vijeća

                                              Marijan Mihalić

OBRASCI :

Proteklog vikenda Udruga Vinea „Vinica“ zaprimala je uzorke vina za ocjenjivanje, a za ovogodišnju Izložbu Vinea Vinica 2018. prijavljeno je i zaprimljeno ukupno 304 uzoraka vina. Jučer je započelo ocjenjivanje koje se održava u prostorijama Općine Vinica, a Stručno povjerenstvo za ocjenjivanje sastavljeno je od 7 istaknutih enologa na čelu sa predsjednicom povjerenstva gospođom Marijom Kuščar, dipl. ing. preh. teh. U ocjenjivanje su i ove godine uključeni učenici Srednje škole Arboretum Opeka koji su kao nepristrano tijelo zaduženi da ocjenjivaćima donose uzorke na ocjenjivanje. Vina se ocjenjuju prema bistroći i boji vanjskog izgleda, intenziteta, iskrenosti-otvorenosti i kakvoći mirisa i intenzitetu, iskrenosti-otvorenosti, kakvoći i postojanosti arome okusa, a rezultati će biti objavljeni 03.03.2018. na Izložbi vina Vinea Vinica 2018.

Članove udruge Vinea Vinica i ocjenjivače, u pratnji predsjednika Udruge Stjepana Kovačića, obišao je i pozdravio i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac koji je zadovoljan brojem zaprimljenih uzoraka, a posebno što osim velikog broja izlagača s područja Općine Vinica ima izlagača i iz drugih općina, županija pa i susjedne države Slovenije.

Brunela Hrženjak već duže vrijeme postiže zavidne rezultate u svojoj kategoriji u plivanju te je na ponos svih Viničanaca, kao članica PK Vidra iz Varaždina na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe sa invaliditetom „Croatia open“ Split 2018 i ovaj put postigla izuzetan uspjeh.

Na prvenstvu je sudjelovalo 107 plivača iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Italije i Bosne i Hercegovine, a viničanka Brunela Hrženjak u jakoj međunarodnoj konkurenciji uspjela izboriti dva zlata i srebro. Bravo Brunela!

Plivački klub za osobe s invaliditetom Vidra Varaždin, čiji je član i Brunela, sudjelovao je na Otvorenom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom na bazenima Poljud u Splitu, a Općina Vinica je „Vidrama“ u skladu sa svojim mogućnostima donirala sredstva potpore za odlazak na spomenuto prvenstvo, izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Stranica 1 od 77