Naša Gabriela postigla je još jedan uspijeh osvojivši 1. mjesto na Prvom međunarodnom natjecanju solo-pjevača "Jadranski akordi"  u Kraljevici. To je bilo već 5. međunarodno natjecanje na kojem je sudjelovala i na svakom od njih je osvojila 1. mjesto, a parlelno sa sudjelovanjem na natjecanjima uspješno privodi kraju i 1. godinu studija solo - pjevanja u Ljubljani. Na postignutim rezulatima našoj glazbenoj uzdanici čestitku je uputio i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Najmlađi nogometaši NK Vinica koje su se ove  natjecali u skupini U-10 osvojili su prvo mjesto u 2. ligi. Rezultat je  to sinergije dobre igre  ekipe, rada trenera Miroslava Farkaša, ali i logistike (mame i tate !).  Iskrene čestitke malim majstorima i  njihovom treneru. Ponosni smo na Vas !

Pod generalnim pokroviteljstvom Općine Vinica, Udruga za sport i rekreaciju  „KAPLA“  iz Gornjeg Ladanja  u subotu, 24. lipnja organizira  2. Seoske sportske igre.  Igre se održavaju na terenima SRC „Kapla“ u Gornjem Ladanju od 14,00 sati, do kada se mogu prijaviti  ekipe. Ekipe  se prijavljuju isključivo  sa takmičarima  po ulicama i kvartovima.   Prijave su moguće u više disciplina. Tako je za dječja natjecanja moguća prijava za skakanje u vreći, nošenje jajeta u žlici i utrku kotača. Rekreacijski sportovi za koje se može izvršiti prijava su bočanje i ručna kuglana, a natjecanje odraslih moguće je u malom nogometu (noćnom) , stolnom tenisu (parovi),  odbojci na pjesku, povlačenju užeta i bacanju kamena.

Članovi Udruge pozivaju sve zainteresirane  stanovnike da se uključe  bilo kao sudionici  bilo kao navijači, a za sve će biti  osigurano hladno piće te dobro jelo po simboličnim cijenama., kao i dobra zabava uz sportsko druženje.

U slučaju lošeg vremena, igre će se održati u nedjelju s početkom u 10,00 sati.

Javni radovi

Četvrtak, Lip 22, 2017

Općina Vinica i ove godine u sklopu javnih radova zapošljava četiri djelatnika koji rade na uređenju općinskih zelenih površina i cvijetnih gredica. Ovih dana u sklopu svojih aktivnosti počelo je sa uređenjem odnosno šišanjem živice u parku Arboretum Opeka. Puno nam to pomaže jer kroz javne radove želimo da sve naše površine budu primjereno uređene a pomaže također i tim ljudima koji su podmakloj dobi i koji se danas teško mogu zaposliti.  Dakle ovo je i rezultat odlične dugogdišnje suradnje s zavodom za zapošljavanje u Varaždiu - izjavio je načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Povodom kraja školske godine,  učenici Osnovne škole Vinica održali su jučer završnu priredbu. Osim  prigodnog programa, na priredbi su već tradicionalno uručene nagrade najuspješnijim učenicima. Nagrađeni su bili učenici koji su sudjelovali na dva ili više pojedinačna županijska natjecanja, koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima ili su bili na državnom natjecanju. Nagrade su doblti i učenici koji su postigli odličan uspjeh u svih osam godina školovanja. Nagrade najboljim učenicima i njihovim mentorima pripremila je Općina Vinica, a podijelili su ih načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihalić. Na kraju priredbe bio je upriličen i oproštaj osmaša od osnovnoškolskih klupa.

Nakon provedenih lokalnih izbora,  na sjednici održanoj prošlog petka, činom izbora predsjednika konstituirano je Općinsko vijeće Općine Vinica. Povjerenje da u idućem mandatu  vodi Općinsko vijeće jednoglasno je dobio Marijan Mihalić (HDZ), dok će dužnost potpredsjednika Općinskog  vijeća  obavljati Miroslav Kelemenić (Kandidacijska lista grupe građana) ).  Općinsko vijeće čini 13 članova i to 7 članova iz redova HDZ-a -  Pavao Šipek, Ivan Kelemen, Biserka Krajina, Marijan Mihalić, Andrea Verbič, Sanja Krajnc i Marija Ivančić, 4 člana sa Kandidacijske liste grupe birača - Renato Rožmarić, Miroslav Kelemenić, Klaudija Florjanović i Tomica Šaško, te dva člana sa Kandidacijske liste HNS -SDP-HSU-HSS - Nenad Vauda i Tomislav Zrinski.

Zbog obavljanja nespojive dužnosti, ponovo izabrani načelnik Marijan Kostanjevac svoj je mandat vijećnika  stavio u mirovanje,  a  kao zamjenicu stranka  je odredila Mariju Ivančić, dok je iz osobnih razloga svoj mandat stavila u mirovanje i Snješka Žmegač (HNS-SDP-JHSU-HSS), a  temeljem koalicijskog sporazuma zamjenikom  je određen Nenad Vauda.

Konstituirajuću sjednicu koja je  počela je intonacijom hrvatske himne, otvorila je gospođa Ljerka Jović - Mikor, predstojnica Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji, koja je zahvalila Općinskom izbornom povjerenstvu na uloženom trudu i korektno obavljenim izborima, a općinskom načelniku, njegovoj zamjenici i  izabranim  članovima Općinskog vijeća čestitala na izbornim rezultatima.

U nastavku sjednice izabrana su   radna tijela potrebna da bi se omogućio rad Općinskog vijeća u idućem mandatu.

Svim prisutnim vijećnicima obratio se i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac koji je svima čestitao na izboru i poželio puno uspjeha u radu obzirom da su  pred Općinom veliki projekti i izazovi.

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac uputio je g. Predragu Štromaru  čestitku povodom izbora   na dužnost potpredsjednika Vlade RH i ministra graditeljstva i  prostornog uređenja. 

Održana prva od 8 radionica

Četvrtak, Lip 22, 2017

Ove je subote  u Općini Vinica održana prva od 8 radionica koje će se provoditi  u sklopu programa  DETOX , a u okviru prekogranične suradnje  INTERREG Slovenija - Hrvatska . Sve radionice su tematske i vezane uz etno baštinu, čine dio proizvoda projekta pod nazivom Etnotour, a financiraju se iz Europskog fonda za regionalni razvoj.  Prva je radionica bila posvećena viničkom vezu odnosno vrsti  veza  specifičnog za naše područje kojim se nekad ukrašavalo  odjeću,  zavjese, posteljno rublje  i sl. Radionica je bila organizirana  uz pomoć veziljske sekcije „Fijolice“  koja djeluje u sklopu KUD-a Vinica, a  čije  članice predvođene gospođom Josipom Pižeta   pokušavaju oteti zaboravu   ručni rad ovog područja, a sav potreban materijal pripremila je Općina Vinica.   Prvi je dio radionice bio namijenjen   djeci okupljenoj u Učeničkoj zadrugi „Vrčeki“ , a koliko  im je radionica bila zanimljiva govori i činjenica da su na radionici, zajedno sa svojom voditeljicom prof Andrijanom  Kušinec  ostali do kraja,   družeći se sa odraslima i učeći od njih.

U drugom dijelu  radionice ugostili smo članice udruge „Stara brv“ iz Gornje Voće, članice udruge žena „Preslica“ iz Sračinca, Gradskog muzeja Varaždin te još mnoge zainteresirane.  Naše su  Fijolice  za tu priliku organizirale i prigodnu izložbu svojih  radova kako bi prezentirale kojim se sve vrstama radova bave, a bile su i dobre i strpljive  učiteljice   pokazujući  osnove  viničkog polikromnog  veza, specifičnog po  razigranim cvjetnim motivima.  Ova radionica pokazala je da  još postoji interes za ručni rad posebno tzv. pećki  vez  no činjenica je da ta vrsta  ručnog rada prisutnog u našem području nije dovoljno istražena pa bi  jedna od tema istraživanja viničke etno baštine svakako trebala biti posvećena  viničkom vezu.  U radionici je sudjelovala i zamjenica načelnika  Mirjana Jambriško koja se također uspješno okušala u vezenju cvjetnih motiva.  

Slijedeća od radionica bit će održana u 9. mjesecu, a bit će posvećena  izradi cvijeća od papira te od raznih prirodnih materijala.

Radionica na temu viničkog veza

Četvrtak, Lip 22, 2017

Ove će se subote u prostorijama Općine Vinica  održati prva od ukupno 8 radionica koje će se do 9.mjeseca 2018.godine provoditi u sklopu projekta DETOX i paketa ETNOTOUR u okviru programa INTERREG Slovenija - Hrvatska. Ova će radionica biti posvećena specifičnom viničkom vezu koji se  nekada koristio kako prilikom izrade stolnjaka, salvetića, zavjesa i sl., tako  i pri izradi  dijelova ženske narodne nošnje (npr. "rukavci").  Ovu specifičnu polikromnu i razigranu vrstu veza pokušavaju od zaborava sačuvati članice  veziljske sekcije KUD-a Vinica "Fijolice" koje će svima zainteresiranima pokazati osnove vinićkog veza. Radionica se sastoji od 2 dijela, dio za djecu počinje u  9,30 sati, a dio za odrasle u 10,30 sati.

 

Dječji vrtić Sreća

Četvrtak, Lip 22, 2017

Najstarija skupina dječjeg vrtića „Sreća“ koja se priprema za ovojesenski polazak u školu dana 02.lipnja 2017. godine održala je završnu priredbu. U svakom trenutku njihovog nastupa do izražaja je dolazila njihova zrelost i ozbiljnost. Program je bio bogat, raznovrstan i zanimljiv, od pjesmica i recitacija  do igrokaza  primjerenih njihovom uzrastu. Svatko je tu imao svoju posebnu ulogu, a sve su se one izvrsno sklopile u mozaik koji su nam prikazali. Na kraju priredbe  predškolci su za uspomenu na poklon dobili „diplomice“, pismena priznanja. Poslije ovogodišnje završne svečanosti druženje teta, djece i roditelja te njihovih gostiju nastavljeno je u veselom i vedrom ozračju, upravo onakvom, kakvim svakodnevno odiše Dječji vrtić „Sreća“.

Stranica 1 od 63