G. Mario Vlašić, viši stručni savjetnik z šume šumoposjednika iz Savjetodavne službe - Javne ustanove za savjetodavnu djelatnost u poljoprivredi, ruralnom razvoju, ribarstvu te unapređenju gospodarenja šumama i šumskim zemljištem šumoposjednika jučer je u prostorijama Općine Vinica održao zanimljivo predavanje za šumovlasnike. Šumovlasnici su tako imali prilku upoznati se s mogućnošću upisa u upisnik šumoposjednika, postupkom pratećom dokumentacijom prilikom sječe šuma, mogućnošću ostvarivanja poticaja iz sredstava prikupljenih iz naknada za korištenje općekorisnih funkcija šuma te iz mjera za ruralni razvoj. Na kaju predavanja g. Vlašić odgovarao je na niz postavljenih pitanja te ujedno ponudio pomoć šumovlasnicima u vezi gospodarenja šumama.

Šumovlasnike koji su se okupili u značajnom broju na početku predavanja pozdravio je načelnik općine Marijan Kostanjevac.

Vesela fašnička povorka polaznika Dječjeg vrtića „Sreća“ danas je već tradicionalno stigla u Općinu Vinica gdje su ih dočekali  zaposlenici općine i načelnik Marijan Kostanjevac. U prostorijama Općine male maškare su zapjevale i zaplesale „debelu repu“ uz prisustvo svojih teta iz vrtića. Maštovitim maskama i pjesmom razveselili su djelatnike i načelnika Marijana Kostanjevca.  U ugodnom druženju male maškare počastile su se bombonima i grickalicama koje su bile pripremljene za njih. Radujemo se sljedećoj posjeti veselih i kreativnih malih  maškara!

Udruga vinogradara "VINEA" Vinica poziva sve zainteresirane vinogradare  na otvorenje  ovogodišnje izložbe vina u subotu,04.ožujka  u 12,00 sati u dvorani u zgradi Općine Vinica.  Za ovogodišnju izložbu vina prikupljena su i ocjenjena 302 uzorka vina, a rezultate Izložbe vina možete pogledati ovdje. Ovogodišnji šampion Udruge "VINEA"  su  "Lovrini vinogradi" koji se mogu  podičiti  sa dva vina : Sauvignon, suho , berba 2016 (84 boda) i  Pinot sivi, suho,  berba 2016 (83 boda) dok je šampion Izložbe VINEA 2017. vino   SAUVIGNON , suho, berba 2016, 84 boda,  koje  izlaže Vinogradništvo Šenveter , Sveta Ana, Dražen Vrh 35, Slovenija.

Zaslužena će priznanja  vinogradarima biti podijeljena na vinskom balu koji će se održati u subotu,  11. ožujka  s početkom u 19,00 sati, također u dvorani u zgradi općine.

 

 

 

 

"Fašenk je" u Vitomarcima

Utorak, Velj 28, 2017

U Općini Sv. Andraž v Slovenskih goricah održava se u nedjelju, 26.02.2017.godine tradicionalna fašnička povorka s nizom pratećih aktivnosti. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se priključe , a okupljanje za povorku je u 9,30 sati ispred crkve u Vitomarcima. Nakon fašničke povorke, druženje će se nastaviti višenamjenskoj dvorani u Vitomarcima. Niz spomenutih događaja naziva „Fašenk je“ organizira se u okviru projekta „DETOX“ koji se provodi u sklopu programa suradnje Interreg Slovenija - Hrvatska.

Djelatnici Aquatehnike  d.o.o. iz Varaždina, kao odabranog   izvoditelja radova na izgradnji kanalizacije u  Gornjem Ladanju (dionica od Marčana pa do semafora ) danas su dopremili  strojeve i  potreban materijal za početak  dugo očekivanih  radova. U ovoj fazi  izgraditi će se 1450 m kanalizacije, a financijska sredstva za radove na inicijativu načelnika Općine  osigurale su Hrvatske vode. Ugovorna vrijednost  navedenih radova je nakon provedenog postupka javne nabave i izbora izvođača  1.761.172,31 kn.

- Po završetku radova zacjevljenja bit će moguće započeti s radovima rekonstrukcije predmetne ceste uključujući i izgradnju prijeko potrebnog nogostupa što će doprinijeti većoj sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebno školske djece i ostalih pješaka. Ovo je jedna od većih investicija u Općini Vinica nakon dugo godina opstrukcije i zanemarivanja kako od županije tako  i bivše "kukuriku vlade"  izjavio je  prilkom obilaska gradilišta  načelnik Marijan Kostanjevac.


 

 

LAG Sjeverozapad čija je članica i Općina Vinica, organizira radionicu na temu:

„Mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi iz Podmjera 6.1. i 6.3.“

Radionica je namijenjena poljoprivrednim proizvođačima, predstavnicima OPG-a i svim zainteresiranima s područja LAG-a Sjeverozapad  i s ciljem predstavljanja mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi iz Programa ruralnog razvoja, s naglaskom na Podmjere 6.1 i 6.3.

Radionica će se održati u dva termina:

  1. U Vidovcu, 22.02.2017. godine (srijeda), u prostorijama Općine Vidovec, Trg sv. Vida 9, Vidovec,  s početkom u 18:00 sati
  2. U Petrijancu, 23.02.2017. godine (četvrtak), u prostorijama Društvenog doma, Trg sv. Petra 8, Petrijanec, s početkom u 17:30 sati

 

POZIV NA RADIONICU

        Na temelju članka 9.stavak 2. Odluke o nagradama najuspješnijim studentima („Službeni vjesnik Varaždinske županije“ broj 6 /14.), načelnik Općine Vinica raspisuje

N A T J E Č A J

za dodjelu nagrada najuspješnijim studentima

 

I.   Predmet natječaja : Dodjela nagrada najuspješnijim studentima s prebivalištem na području Općine Vinica, prema kriterijima iz Odluke o nagradama najuspješnijim studentima koja se može preuzeti na www.vinica.hr

II. Povodom Dana Općine, Općina Vinica dodijelit će 3 nagrade u iznosu od 5.000,00 kn najuspješnijim redovitim  studentima .   

III. Kandidati trebaju zadovoljiti slijedeće uvjete :

-          da su državljani RH

-          da imaju prebivalište na području Općine Vinica u trajanju najmanje 2 godine

-          da im je prosjek ocjena svih položenih ispita tekućeg studija, uključujući i prethodno završene razine studija, iznad 4,49

-          da su redovno upisani u drugu ili višu godinu studija i da nemaju zaostajanja tijekom studija.

IV Uz prijavu koja se dobiva u Jedinstvenom upravnom odijelu Općine Vinica ili preuzima na

     www.vinica.hr   kandidati su dužni dostaviti slijedeću dokumentaciju :

 a)   presliku važeće domovnice ili putovnice

b) presliku važeće osobne iskaznice ili potvrdu nadležne PU Varaždinske o duljini prebivališta na području Općine

c) potvrdu visokog učilišta o upisu u tekuću akademsku godinu (2016/17.) u statusu redovitog studenta iz koje je vidljiva godina studija, naziv i vrsta studija, trajanje studija (broj semestara) i godina upisa prve godine.

d)ovjereni prijepis ocjena svih godina tekućeg studija, a studenti diplomskih studija dostavljaju i ovjereni prijepis ocjena prethodno završene razine studija

e)studenti na studijima u inozemstvu dokumente pod c) i d) dostavljaju i prevedene na hrvatski jezik i ovjerene kod sudskog tumača

V      Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se u Jedinstveni upravni odjel Općine Vinica, Marčan, Vinička 5,  zaključno do srijede, 15.03. 2017. godine.

 

                                                                                                Načelnik Općine Vinica

                                                                                                   Marijan Kostanjevac

 

PRIJAVA

Predavanje za šumoposjednike

Utorak, Velj 28, 2017

Savjetodavna služba - Javna ustanova za savjetodavnu djelatnost u poljoprivredi, ruralnom razvoju, ribarstvu te unapređenju gospodarenja žumamama i šumskim zemljištem šumoposjednika organizira predavanje za sve zainteresirane šumoposjednike. Teme predavanja su :

  1. Radovi sječe u šumama šumoposjednika (dozvole za sječu) upisnik šumoposjednika, mogućnosti ostvarivanja prava na subvencije u privatnim šumama (poticaji)
  2. Mjere ruralnog razvoja u šumarstvu
  3. Održavanje šumskih prometnica u privatnim šumama na području Općine Vinica

 

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 27.veljače 2017.godine s početkom u 17,00 sati u prostorijama Općine Vinica.

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac priredio je danas svečani prijem za g-đu Boženu Kapitarić, našu Viničanku koja je eto već drugi put dobila laskavu titulu najsestre u Hrvatskoj.  Prijemu je bila prisutna i zamjenica načelnika Mirjana Jambriško.            - Diplomirana medicinska sestra g-đa Božena Kapitarić dobar je i svijetli primjer kako lijepa riječ, osmijeh i sam pristup bolesnicima, znače gotovo isto kao i samo ozdravljanje. Ovih sam dana , od saznanja da je Božena ponovo proglašena najsestrom, slušao samo riječi pohvale, riječi koje vrijede više od bilo kakvog novca , riječi koje čovjeka ne ostavljaju ravnodušnim. Ovaj prijem je stoga skromna ljudska gesta da Ti čestitamo na zasluženom priznanju i da Ti zahvalimo što uvijek i na svakom mjestu ponosno spominješ svoju Općinu Vinica, gdje si odrasla, završila osnovnu školu i gdje uvijek rado dolaziš u posjet svojoj mami, sestri i prijateljima. Draga Božena želim Ti još puno priznanja i svako dobro u životu, a ujedno koristim prilku da Te obavijestim kako ćeš povodom Dana Općine dobiti i javno priznanje Općine Vinica , rekao je načelnik Marijan Kostanjevac uručivši pri tom g-đi Boženi prigodan poklon.

           Na temelju odredbe članka 53. Zakona održivom gospodarenju otpadom („Narodne novine“ broj 94/13) te članka 30. stavka 1. Pravilnika o građevnom otpadu i otpadu koji sadrži azbest („Narodne novine“broj 69/16.) Jedinstveni upravni odjel Općine Vinica upućuje

 

Poziv vlasnicima građevina u kojima se nalazi azbest

te ih obavještava da su temeljem članka 30. stavka 1. Pravilnika o građevinskom otpadu i otpadu koji sadrži azbest,  dužni dostaviti podatke o istima u svrhu planiranja sustava gospodarenja građevinskim otpadom koji sadrži azbest.
Rok za dostavu podataka je 30. travnja 2017.

Podaci se mogu dostaviti:
• osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Vinica, radnim danom od 7:00 do 15:00 sati
• poštom na adresu Općina Vinica, Marčan Vinička 5,42207 Vinica
• faxom na broj 722-535
• e – mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

         Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 722-233

PRILOG: Obrazac prijave građevina na kojima se nalazi azbest

Stranica 1 od 54