Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je Javni poziv  za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na stambeno zbrinjavanje stanovnika zgrada i uklanjanje ostataka porušenih obiteljskih kuća i drugih stambenih zgrada koji su uništeni ili oštećeni zbog klizanja tla na području Republike Hrvatske. Prihvatljivi zahtjevi odnose na zahtjeve za stambenim zbrinjavanjem za stanovnike obiteljskih kuća i stambenih zgrada u svrhu obnove obiteljskih kuća i stambenih zgrada, darovanja vlasniku druge useljive zgrade odnosno stana, , a prihvatljive su aktivnosti : uklanjanje ostataka porušenih zgrada, izrada projektno tehničke dokumentacije, pribavljanje potrebnih dozvola, izvođenje radova, nabava opreme i opremanje zgrade , nabava ili kupnja postojeće kuće , izgradnja nove ili zamjenske obiteljske kuće, ugovaranje najma obiteljske kuće ili zgrade.

Zahtjevi se mogu podnijeti do 10. rujna , a  više informacija kao i obrazac prijave dostupni su na mrežnoj stranici Ministarstva  na linku :               

http://www.mgipu.hr/default.aspx?id=14677

Rokovo u Vinici

Petak, Kol 17, 2018

Veliki broj štovatelja Svetog Roka, zaštitnika gubavaca, bolesnih i siromašnih i ove godine okupio se kod  kapelice nedaleko groblja u Marčanu posvećene ovom svecu. U čast svetog Roka prečasni Valent Posavec, vinički župnik predvodio je misno slavlje na otvorenom te se u propovijedi osvrnuo na veliku žrtvu  Svetog  Roka koji je  kao mladić ostao bez bogatih roditelja, a svoje bogatstvo podijelio je siromasima. Upravo zato on bi trebao biti svima nama putokaz i uzor u životu, rekao je. Svake godine sve je više štovatelja Svetog Roka što dokazuje da njegova velika žrtva, kao velikog zagovornika bolesnih i siromašnih nije zaboravljena.

 

 

Veliki broj vjernika i hodočasnika okupio se u Pešćenici Viničkoj kod kapele Uznesenja Blažene Djevice Marije. Misno slavlje predvodio je velečasni Krunoslav Milovec, župnik Župe Maruševec,  zajedno sa prof. dr. Josipom Gregurom, Markom Zadravcem,  župnikom iz Donje  Voće te domaćinom prečasnim Valentom  Posavcem,  viničkm župnikom. U misnom slavlju župnik Krunoslav je u propovijedi naglasio značaj i važnost lika Majke Božje koju štuju vjernici diljem svih marijanskih svetišta kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Ona je nit vodilja svih vjernika i štovatelja Isusa kao njegova majka, a ujedno i majka svih majki, naglasio je u svojoj propovijedi velečasni Krunoslav. Prije završetka misnog slavlja prečasni Valent, vinički župnik blagoslovio je cvijeće, a osobito mlade i zahvalio svima koju su svojim prisustvom uveličali ovaj veliki blagdan. Na misnom slavlju osim crkvenog pjevačkog zbora predvođenog  orguljašem Nevenom Boltekom sudjelovali  su i članovi Puhačkog orkestra predvođeni voditeljem prof. Navojem.

U organizaciji Lovačke udruge „Opeka“ iz Vinice, a pod glavnim pokroviteljstvom Općine Vinica,   u nedjelju, 19. kolovoza, održati će se kod Lovačkog doma u Vinici  gađanje na glinene golubove. Okupljanje lovaca i strijelaca planira se u 9,30 sati kad će se upriličiti i prigodna svečanost povodom otvorenja novoizgrađene streljane na glinene golubove. Osim Općine Vinica, nabavu streljane na glinene golubove pripomogli su slijedeći sponzori: Varaždinska županija, Međuimurje metali d.o.o., Okolus elektronik Kočiver Stanko, Graditeljstvo Tomašec Stjepan, Obrt za prijevoz i usluge Bratovčak, Automehanika Damir Majhen, Poliklinika Marko i Josip Galeković, Ekohold d.o.o. PMG Đurman, COTRA do.o., Igor Humek i Josip Horvat

Članovi Lovačke  udruge  obećavaju  dobru zabavu uz lovačke specijalitete,  dobru kapljicu te   tamburaše i pozivaju sve zainteresirane na ovaj događaj.

 

U subotu 04. kolovoza pod pokroviteljstvom Općine Vinica i organizaciju članica i članova OK Vinica održan je „4. turnir odbojke na pijesku OK Vinica“ na kojem je sudjelovalo 8 mješovitih ekipa. Turnir se održao na odbojkaškom igralištu Područne škole u Gornjem Ladanju.Nakon cjelodnevnog odigravanja utakmica zasluženu pobjedu je odnijela ekipa „Kaj God“, drugo mjesto zauzela je ekipa „Mlaka“ te treće mjesto ekipa „Perugia“. Turnir je privukao brojne natjecatelje i publiku koja je uživala u majstorijama natjecatelja. Na turniru je ekipe bodrio i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Čestitka

Petak, Kol 17, 2018

Svim mještanima Općine Vinica

kao i stanovnicima Varaždinske županije te čitave Hrvatske

čestitamo

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

uz  zahvalnost  hrvatskim braniteljima, obiteljima nestalih i

poginulih i svima onima koji su dali svoj život

 u stvaranju Lijepe Naše !

 

 

Općinsko Vijeće Općine Vinica i predsjednik  Marijan Mihalić

Zamjenica načelnika Mirjana Jambriško

Načelnik Općine Marijan Kostanjevac 

 

 

Članovi udruge „Konj, moj prijatelj“  obilježavajući već tradicionalnim konjičkim mimohodom   Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, prošli su u subotu  kroz područje Općine Vinica te se zaustavili kod spomenika hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu gdje su položili cvijeće, zapalili svijeće te odali počast Mladenu i svim poginulim hrvatskim braniteljima. Osim obitelji, dočekali su ih predstavnici Općine, članovi UDVDR-a Klub Vinica te brojni mještani. Cvijeće su položili i zapalili svijeće  i načelnik Općine Marijan Kostanjevac, predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihalić, predsjednik UDVDR-a Klub Vinica  Ivan Krajcer,  majka Ankica Kasun, kao i predstavnici  Hrvatske vojske i legendarnih Puma.

Svim prisutnima obratio se načelnik Općine Marijan Kostanjevac zahvalivši svima na dolasku unatoč nesnosnoj  vrućini , a posebno članovima udruge „Konj, moj prijatelj“ koji već 14. godina za redom održavaju ovu značajnu tradiciju. Načelnik se osvrnuo na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, veliki dan za sve stanovnike Lijepe Naše, kad odajemo počast svim braniteljima, osobito onima koji su svoje živote ugradili u temelje države Hrvatske i to nikada ne smijemo zaboraviti jer upravo su oni kao i hrvatski generali te prvi hrvatski predsjednik dr Franjo Tuđman,  zaslužni što danas imamo našu samostalnu i slobodnu domovinu. ".

Neposredno pred dolazak konjičkog mimohoda, Predstavnici Općine te izaslanstvo Općine u sastavu  predsjednik UDVDR-a Klub Vinica Ivan Krajcer, predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihalić   i  načelnik Marijan Kostanjevac, položili su cvijeće i zapalili svijeće kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, na grobovima hrvatskog viteza Mladena Kasuna i  hrvatskog vojnika Daria Gašparića, kod centralnog križa i kod spomen obilježja ispred Crkve, kao spomen na sve žrtve koje su svoje živote ugradili u temelje domovine Hrvatske.

Sve okupljene načelnik Općine pozvao je na osvježenje koje su pripremili članovi Udruge viničkih branitelja i Općina Vinica.

Pod pokroviteljstvom Općine Vinica  Odbojkaški klub Vinica ove subote, 04. kolovoza,  organizira  turnir u odbojci na pijesku.  Ovogodišnji  4. Turnir  održati će se na igralištu Područne škole u Gornjem Ladanju, a  zainteresirane ekipe mogu se prijaviti istog dana do 8,00 sati. Uvjet je da ekipe budu mješovite odnosno da je barem 1 član ekipe suprotnog spola.  

Turnir počinje od 10,00 sati, a organizatori pozivaju sve zainteresirane  da prijave ekipe ili da  dođu na igralište u Gornjem Ladanju  uživati u ovom dinamičnom i atraktivnom  turniru .

Od 16. srpnja u Općini Vinica zaposlene su 3 žene koje će u sklopu projekta zapošljavanja žena „ZAŽELI biti uključena“ raditi na pružanju pomoći u kući starijim osobama u neprekidnom trajanju od 23 mjeeca. Projekt zajedno provode Općine Vinica, Donja Voća i Bednja, a u cijelosti se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Kako bi gerontodomaćice lakše stizale do korisnika pomoći kojih ima u svim naseljima Općine, u sklopu projekta kupljeni su bicikli. Bicikli se ženama daju na korištenje za vrijeme trajanja projekta nakon čega su ih one dužne vratiti u Općinu, a načelnik Marijan Kostanjevac danas je svakoj od zaposlenih žena nakon potpisivanja izjave o primopredaji , uručio bicikl na korištenje za vrijeme trajanja projekta.

Članovi Udruge „Konj, moj prijatelj“ već 14.  godinu  obilježavaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 

 KONJIČKIM  MIMOHODOM

 

područjem općine Vinica te susjednih općina odavajući počast poginulim hrvatskim braniteljima.

    U subotu, 04. kolovoza,  svečana konjička povorka proći će kroz područje Općine Vinica i  zaustaviti se kod spomen obilježja hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu  u vremenu od 16,00 do 16,30 sati gdje će se u prisustvu predstavnika Općine Vinica i UDVDR-a – Klub Vinica položiti cvijeće i zapaliti svijeće te ujedno odati počast  svim poginulim hrvatskim braniteljima.    

      Pozivamo sve stanovnike naše Općine da dočekaju konjičku povorku i pridruže se polaganju vijenaca i na  taj  se način uključe u obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Stranica 1 od 86