U projektu „ Kreativni seniori“ koji zajedno provode Općine Donja Voća i Vinica, u općini Vinica  organiziran je Otvoreni kreativni studio u okviru kojeg djeluju dramska i folklorna radionica. Projekt je odobren odobren unutar programa KULTURA 54+ i financira se iz Europskog socijalnog fonda , a namijenjen je starijoj populaciji stanovništva. Osim stanovnika partnerskih općina u projekt su uključeni i stanovnici susjednih općina Maruševec, Cestica, Petrijenec , Sračinec i Vidovec.

Nakon višemjesečnoog   rada „kreativni“ sudionici     dramske i folklorne radionice pripremaju završnu priredbu na kojoj će prikazati postignute rezultate. Završna će se priredba održati u srijedu, 29.svibnja s početkom u 20,00 sati u dvorani u zgradi Općine . Sudionici dramske radionice koju je vodio Jan Kerekeš naučene će glumačke vještine prikazati u predstavi „Kak je počel brak na mojem dvorišču“ , a sudionici folklorne radionice koju je vodio Pjerino Hrvaćanin uvježabli su koreografiju „Moj muž domaj buš“ . Ulaz na predstavu je slobodan . Dođite i ohrabrite te burnim pljeskom nagradite naše „kreativce“ koji dokazuju da za kreativno izražavanje nikad nije kasno.  Nakon "Čekanja tramvaja u Marčanu"  sigurni smo da će Vas i ova priredba oduševiti.

Plakat Marčan

Povodom Međunarodnog dana sporta Udruga mladih UMAMI Vinica s Odbojkaškim klubom Vinica, Košarkaškim klubom Vinica i Udrugom za sport i rekreaciju Kapla kao suorganizatorima organizirati će 25. svibnja 2019. godine "Sportski dan u Vinici".

 

Natjecanja iz odbojke na pijesku, košarke i malog nogometa, te dječja natjecanja (od 7 do 10 godina) iz vuče konopa i graničara održati će se na za to predviđenim terenima u Marčanu.


Cilj ovog projekta je prikladno obilježiti Međunarodni sportski dan te upoznati mlade, djecu i ostalo stanovništvo Općine Vinica sa sportskim aktivnostima i mogućnostima koje im pruža bavljenje sportom od natjecateljskog duha, do zdravijeg života.

 

Više informacija o samom događaju te pretprijave za ekipe  (moguće do 15.05.2019. u 00:00) dostupni su na linku https://web.facebook.com/events/405674630223492/.

 

 

 

Obrazac za prijavu je dostupan na sljedećem linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdH67Z8I5Uvfh9U7bU4YLUFTrnUxhJBsnV17jqBnJGJS8PyCw/viewform?vc=0&c=0&w=1&usp=mail_form_link

 

 

Osim što je Općina Vinica poznata po brojim znamenitostima, zahvaljujući bogatoj prošlosti i svojoj kulturnoj baštini, poznata je također po uređenim parkovima te uređenim cvjetnim gredicama.

Kao i svake godine tako i ove, učenici i djelatnici Srednje škole "Arboretum Opeka" pobrinuli su se da cvjetne gredice ispred viničke općinske zgrade "zasjaje" proljetnim sjajem. Učenici i djelatnici škole uklonili su dosadašnje cvijeće, osmislili novi izgled i zasadili nove crveno-bijele sadnice begonija koje su iz njihovog vlastitog uzgoja. Rezultat je to dobre višegodišnje suradnje Općine Vinica i Srednje škole 'Arboretum Opeka', a prostor pred Općinom je zahvaljujući tome ponovo u novom ruhu.

Sukladno članku 88. stavku 1. Zakona o prostornom uređenju („Narodne novine“ broj 153/13, 65/17 i 114/18.) Općina Vinica obavještava javnost da je u postupku izrade 2. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Vinica na temelju ukazane potrebe Općinsko vijeće donijelo Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o izradi II. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine .

Odluka se može preuzeti ovdje, a eventualne primjedbe i prijedloge zainteresirani građani mogu dostaviti najkasnije do 04.lipnja 2019. godine.

U organizaciji gimnastičkog kluba Rijeka dana 19.5.2019. održano je gimnastičko natjecanje pod nazivom „3. Morčić kup“. Viničke gimnastičarke ostvarile su odlične rezultate pa su tako u pojedinačnoj konkurenciji osvojile 5 medalja.

1.Martina Kušinec zlato u kategoriji 3. razred,

2.Rozalija Kušinec zlato u kategoriji 5. razred,

3.Valerija Crnko srebro u kategoriji 6. razred,

4.Barbara Kušinec broncu u kategoriji 7. razred

5.Lara Drvarić zlato u kategoriji 8. razred.

U ekipnoj konkurenciji 5. i 6. razreda gimnastičarke u sastavu - Valerija Crnko, Sara Lukaček, Lana Krajcer, Rozalija Kušinec, Brigita Šmic, osvojile su ekipno 1. mjesto što je veliko priznanje radu gimnastičkog kluba Vinica. Svakako treba pohvaliti i nastupe Sare Spevan u kategoriji 2. razred.

Čestitam mladim gimnastičarkama na izuzetno dobrim rezultatima, želim im puno uspjeha u daljnjem radu te ćemo se potruditi da i dalje kao Općina podupremo rad tako kvalitetnih mladih sportaša. Zahvaljujem predsjedniku i treneru profesoru Branimiru Štimcu te gimnastičkom treneru Damiru Fotaku na zalaganju, koje je urodilo tako izvrsnim rezultatimaizjavio je načelnik Marijan Kostanjevac

Jučer, 21. svibnja, na temelju provedenog javnog poziva za financiranje projekata i programa udruga u općini Vinica u 2019. godini, održano je potpisivanje Ugovora o izravnoj dodjeli financijskih sredstava udrugama/organizacijama civilnog društva za programe i projekte od interesa za Općinu u 2019. godini.

Na javni poziv svoje planove i programe prijavilo je ukupno 14. udruga koje djeluju na podrućju cijele Općine. Prijavljene udruge koje su ujedno i potpisale ugovor su:

1.Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata –KLUB VINICA

2.Udruga vinogradara "Vinea" Vinica

3.Športsko ribolovni klub Vinica

4.Udruga mladih "UMAMI" Vinica

5.Kulturno umjetničko društvo "Vinica"

6.Udruga za sport i rekreaciju Kapla

7.Udruga umirovljenika općine vinica

8.Biciklistički akademski sportski klub Vinica

9.Udruga za njegovanje puhačke glazbe

10.Košarkaški klub vinica

11.Lovačka udruga "Opeka" Vinica

12.MK Bombelles

13.Nogometni klub Vinica

14.Odbojkaški klub Vinica

Na početku potpisivanja, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac je pozdravio sve predstavnike Udruga, istaknuo kako se za njihovo djelovanje te projekte i programe ukupno iz proračuna izdvojilo 158.000,00 kn te da se na taj način želi potaknuti ali ujedno i poduprijeti rad svih udruga na području općine Vinice, ali i njihovo međusobno djelovanje.

 

Danas je u Zagrebu sa ministricom Žalac bilo upriličeno potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata u 2019. godini prema programu Održivog razvoja lokalne zajednice. Uz načelnike ostalih općina kojima su dojdjeljena sredstva, potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik Općine Vinica, g. Marijan Kostanjevac, koji je potpisao ugovor o sufinanciranju projekta Općine Vinica - „Rekonstrukcija društvenog doma u Marčanu“

Ova dobivena sredstva, dokaz su skrbi Vlade Andreja Plenkovica, a posebno HDZ-ovih ministara za skrb i razumnu politiku prema jedinicama lokalne samouprave. Danas su dodjeljena sredstva bez razlike na stranačku pripadnost, što je dobro i pohvalno, međutim to se nažalost nije dogodilo prilikom nedavne raspodjele sredstava Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i ministara Štromara koji je kao naš žitelj ponovno oštetio "svoju" općinu dodjelivši samo 78 tisuća kn od traženih 860 tisuća. Ovo je svijetli, razuman i egzaktni pokazatelj i pristup Ministarstva Regionalnog razvoja i fondova EU od kojeg smo tražili 652.996,11 kn i eto za sada dobili 300 tisuća, izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac

 

Športsko ribolovni klub „Vinica“ organizirao je ovaj vikend “4. ŠARANSKE NOĆI“, od 17. do 19. svibnja 2019., pod pokroviteljstvom Općine Vinica te u sklopu obilježavanja dana Općine Vinica.

Od prijavljenih 12 ekipa po 2 takmičara iz područja Varaždinske i Međimurske županije, koji su se natjecali u ribolovu šarana u neprekidnom trajanju od 47 sati, najbolje su se plasirali CT INTERLAND sa ulovljenih preko 83,38 kg šarana. Drugo mjesto zauzela je ekipa CT BJELOUŠKE sa ulovom oko 49,1 kg, dok su treće mjesto izborili CT KIKO I NIKO ulovivši 13,1 kg šarana. Najveća ulovljena riba iznosila je 8,29 kg, dok je ukupni ulov šarana svih takmičara bio čak 170 kg.

Domačini su u subotu častiti sve simpatizere ribolova, ribom sa žara, a natjecatelje nakon natjecanja gulašem. Nagrade najboljim takmičarima osobno je uručio načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Čestitam najuspješnijim takmičarima na dobrom ulovu i drago mi je što je naš ŠRK Vinica već 4. godinu za redom, domačin takvoj vrsti natjecanja te se nadam da će se ta tradicija nastaviti i idućih godina, izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac. 

Jučer u nedjelju, u viničkoj crkvi Sv. Marka Ev., već petu godinu za redom održan je koncert Hrvatskog komornog orkestra iz Zagreba pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Ovim su događajem za glazbene sladokusce završili ovogodišnji Dani Općine Vinica.

Na repertoaru ovogodišnjeg koncerta pod ravnanjem Mirana Vaupotića te uz solisticu Kristinu Gregorčič na blok flauti, osim dijela starih majstora ( Roossini, Vivaldi, Fontenla, Puccini, Donnizetti, Sammartini) glazbeni sladokusci su uživali u praizvedbi dijela Svečanost Sv. Valentina, varaždinskog skladatelja, profesora maestra Davora Bobića.

Hrvatski komorni orkestar okuplja nadarene mlade glazbenike, a idejni začetnik bio g. Anđelko Ramuščak koji je osnivanjem orkestra   želio potaknuti izvođenje orkestralne literature za komorne sastave te ujedno pružiti priliku mladim glazbenicima da se predstave te steknu neophodna iskustva. Orkestrom su do sada ravnali istaknuti dirigenti: Milan Horvat, Henri van de Velde, Uroš Lajovic, Milan Turković, Nikša Bareza itd.

Uz brojne ljubitelje klasične glazbe, na koncertu je uz g. Ramuščaka bio prisutan i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, koji je nakon koncerta srdačno pozdravio članove Hrvatskog komornog orkestra te im zahvalio na gostovanju i predivnoj izvedbi. Načelnik se također zahvalio g. Anđelku Ramuščaku na dobroj suradnji svih ovih godina, prečasnom Valentu Posavcu, Ministarstvu kulture te svim ostalim koji su na bilo koji način doprinjeli da se koncert održava u Vinici.

 

Ove godine DVD Vinica slavi 130 godina djelovanja te će se povodom toga, svečanost održati  31. svibnja 2019. i 1. lipnja 2019. prema rasporedu:

PETAK 31.05.2019.

18,00 sati – IZVOĐENJE JAVNE VJEŽBE NA LOKACIJI OSNOVNE ŠKOLA VINICA 

20,00 sati – SVEČANO PREDSTAVLJANJE MONOGRAFIJE 130 GODINA VATROGASTVA U VINICI I TO U KINO DVORANI U ZGRADI OPĆINE VINICA 

SUBOTA 01.06.2019.

16,00 - 17,15 sati – PRIJEM GOSTIJU KOD VATROGASNOG DOMA

17,30 sati – POSTROJAVANJE SVEČANOG EŠALONA

18,00 sati – SVEČANA SJEDNICA U KINO DVORANI U ZGRADI OPĆINE VINICA

20,00 sati - SVEČANA VEČERA U PROSTORIJAMA VATROGASNOG DOMA VINICA

 

pozivnica DVD VINICA 130   NET

Stranica 1 od 102