Kako bi roditeljima olakšali teret opremanja učenika za novu školsku godinu, Općina Vinica i ove godine pomaže kroz nabavu radnih bilježnica, atlasa, radnih kutija te likovnih mapa. U proračunu su se za tu namjenu, osigurana sredstva u iznosu višem od 100.000,00 kn, pa će tako sve učenike Osnovne škole Vinica u školskim klupama dočekati likovne mape, radne bilježnice te radne kutije, a učenici 5. razreda dobit će i zemljopisni atlas. Nadalje sve naše prvašiće na školskim klupama dočekati će kao i dosada edukativna slikovnica „Hrvatska za djecu“.

- Općina Vinica već dugi niz godina brine o svojim mladima, kroz potpore i pomoći roditeljima za novorođenčad, sufinanciranje ekonomske cijene boravka djece u dječjim vrtićima te produženog boravka za učenike osnovne škole, nabave potrebnih radnih bilježnica za učenike osnovne škole, subvencije prijevoza srednjoškolcima kao i mjesečne potpore učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja te na kraju mjesečne potpore studentima i nagrade za najuspješnije studente, a što godišnje iznosi gotovo 2 milijuna kuna. Ovo su egzaktne brojke i pokazatelji o brizi za sve naše mlade kroz poticajne i sve ostale mjere, izjavio je Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica. 

U subotu, 8. kolovoza održati će se Međunarodni dan mladih u Vinici u prostorijama općine Vinica s početkom u 18 sati.

Događaj se sastoji od 3 dijela. U prvom će u obliku videa biti prikazan angažman mladih za zajednicu što je ujedno i ovogodišnja tema dana mladih. U 19 sati biti će UMAMIJADA ZNANJA, odnosno kviz u kojem će prijavljene ekipe pokazati svoje znanje. Nakon proglašenja najboljih slijedi „Hawaii pub party“ za malo opuštanja nakon zabavnog kviza.

Cijeli se događaj organizira uz pridržavanje epidemioloških preporuka.

Vidimo se ! ! !

 

117158252 2513124675653440 6515533366665027991 o

Obavještavamo sve zainteresirane da su na stranicama Zavoda za zapošljavanje https://burzarada.hzz.hr/Posloprimac_RadnaMjesta.aspx objavljeni natječaji za popunjavanje slijedećih radnih mjesta u Dječjem vrtiću Vinica :

1. odgojitelj/odgojiteljica - 3 izvršitelja/ice na neodređeno vrijeme i 2 izvršitelja/ice na određeno vrijeme u trajanju od 6 mjeseci (natječaj)

2. Pomoćni kuhar/ica – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme

3. Spremač/ica - 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme   (natječaj)

Molbe sa potrebnom dokumentacijom mogu se predati  u Općini Vinica. 

 

 

 

 

 

 

dan domovinske zahvalnosti stranica

   U petak 31.07.2020. godine održan je prijateljski susret između DVD Vinica i DVD Novi Marof. Tom prilikom Dobrovoljno vatrogasno društvo Novi Marof ustupilo je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vinica na korištenje hidraulički kombinirani alat marke Weber hidraulik, koji će vatrogasna postrojba DVD-a Vinica koristiti za rješavanje tehničkih vatrogasnih intervencija, prvenstveno kod prometnih nesreća .

Hidraulički kombinirani alat marke Weber hidraulik, sastoji se od pogonskog četverotaktnog motora marke Kawasaki, sa pripadajućom hidrauličkom pumpom, spremnikom hidrauličkog ulja te potrebnim sklopkama i brzim spojnicama (sve konstruirano kao jedna cjelina), zatim 4 m dvostrukih visokotlačnih cijevi sa ugrađenim brzim spojnicama, te kombiniranog srednje teškog hidrauličkog alata (sjekač/razupirač) sa ugrađenim brzim spojnicama.

   Prije predaje spomenutog alata DVD-u Vinica, isti je kompletno servisiran u ovlaštenom servisu, pri čemu je učinjen servis pogonskog motora sa zamijenim svih potrebnih dijelova, promjenom ulja i sl., zatim zamijenjene su visokotlačne cijevi te je prekontroliran sam alat. Navedeni alat ustupljen je članovima DVD-a Vinica na korištenje bez određenog vremenskog ograničenja, odnosno najduže do trenutka kada će DVD Vinica nabaviti/kupiti vlastiti hidraulički alat.

   Prilikom primopredaje održana je teorijska i praktična nastava na kojoj su svi prisutni članovi DVD Vinica imali prilike isprobati hidraulički alat uz stručno viđenje članova DVD Novi Marof te predsjednika VZVŽ i DVD Novi Marof Nedeljka Vukalovića.

   Na kraju druženja predstavnicima DVD Novi Marof uručena je prigodna zahvalnica, Predsjednik DVD Vinica Ivica Lazar zahvalio je predsjedniku vatrogasne zajednice VŽ g. Nedeljku Vukaloviću koji je prepoznao potrebe DVD Vinica za hidrauličkim alatom, kao i operativcima DVD Novi Marof koji su pronašli vremena za prezentaciju mogućnosti ovog prijeko potrebnog alata.

5.kolovoza obilježavamo najslavniji i najvažniji dan u hrvatskoj povijesti, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti  te Dan hrvatskih branitelja. Tim su povodom  predsjednik Općinskog vijeća  Općine Vinica Marijan Mihalić, zamjenica načelnika Mirjana Jambriško i članovi  UDVDR - klub Vinica Ivan Krajcer i Zvonko Kovačić  položili su cvijeće i zapalili svijeće u znak sjećanja i zahvale  kod spomen obilježja hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu te ročniku Dariu Gašpariću.  Cvijeće je također položeno kod centralnog križa u znak sjećanja na sve  branitelje poginule u Domovinskom ratu te kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

 

 

Obavještavamo korisnike da će iz organizacijskih razloga Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ispostava Cestica, od 03.08. do 31.12.2020. godine raditi  4 sata dnevno prema slijedećem rasporedu:

  • radno vrijeme Ispostave Cestica u razdoblju od 03.08. do 31.08.2020. od 07,00 do 11,00 sati.

 

  • radno vrijeme Ispostave Cestica u razdoblju od 01.09. do 31.12.2020. od 08,30 do 12,30 sati 

 

Odlukom načelnika Općine od danas se stanovnicima po svim domaćinstvima na području Općine Vinica dijele zaštitne maskice. Svako će domaćinstvo dobiti 10 maskica osim samačkih kojima će biti uručeno po 5 maskica.

-Ovu sam odluku donio u suglasnosti sa Stožerom civilne zaštite naše Općine jer sukladno Odluci nacionalnog stožera o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice te ostalim preporučenim epidemiološkim mjerama za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID – 19  jer sukladno novim epidemiološkim mjerama,    svaka osoba koja ulazi u trgovinu , ljekarnu, k liječniku ili drugi zatvoreni prostor treba nositi zaštitnu masku . Ovo je svojevrsni poklon Općine našim domaćinstvima , a u slučaju da netko ne dobije maske, slobodno se može obratiti u Općinu gdje će mu biti uručena potrebna količina maski. Ovom prilikom želim zahvaliti našim volonterima iz Udruge mladih UMAMI Vinica koji su uz pridržavanje epidemioloških mjera pakirali maske za domaćinstva kao i volonterkama koje su ih raznosile po kućama, izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac.

Jedan od događaja koji su obilježili blagdan viničke suzaštitnice Sv Ane svakako je bio koncert Gabriele Hrženjak i prijatelja kojim su prisutnima uljepšali nedjeljnu blagdansku večer. Koncert je održan ispred ulaza u crkvu Sv. Marka Ev. te je okupio priličan broj posjetitelja.

Gabriela, inače studentica posljednje godine Muzičke akademije u Zagrebu uz pomoć prijatelja baritona Dominika Padarića , studenta pjevanja na Kraljevskoj akademiji u Manchesteru te pijanista Nikole Grabara i Patrika Zamude, studenta klavira u Grazu, i izvela je splet poznatih duhovnih pjesama te poznatih arija iz opereta hrvatskih i inozemnih skladatelja. Bio je to prvi koncert Gabriele u rodnoj Vinici na koju je jako ponosna i čije ime promiče svojim glasom i nastupima diljem domovine i inozemstva.

Završnicu koncerta obilježila je izvedba Neka cijeli ovaj svijet iz mjuzikla Jalta, Jalta, a nakon dugotrajnog pljeska oduševljene publike Gabriela i prijatelji izveli su na bis još dvije arije.

Sve okupljene pozdravio je načelnik Marijan Kostanjevac zahvalivši Gabrieli i njenim prijateljima na vrhunskom glazbenom događaju koju su priredili te im za uspomenu uručio prigodan poklon, a publici zahvalio na dolasku.

 

Održan JANA kup

Ponedjeljak, Kol 10, 2020

Povodom blagdana Sv. Ane u Vinici ,  dana 26.07.2020. održan je već tradiicionalni nogometni JANA kup na kom su  osim domaćina NK Vinica, sudjelovale još ekipe  NK Rudar 47 iz Donjeg Ladanja te NK Varteks  iz Varaždina.  Brojni okupljeni navijači pozorno su pratili sve utakmice uz zdušno navijanje i bodrenje ekipa. Prvo mjesto Jana kupa na kraju je pripalo domaćinima NK Vinica, drugo mjesto osbvojio je NK Varteks, a treće je mjesto osvojio NK Rudar  47.  Zaslužena priznanja sudionicima ovogodišnjeg JANA kupa uručio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Stranica 1 od 127