Održano Martinje u Vinici 2023.

OBJAVLJENO 14.11.2023.  |  AUTOR: Općina Vinica

Manifestacija je okupila brojne mještane i goste koji su uz ceremoniju krštenja mošta imali priliku probati raznorazne delicije. Za Vinsku kumu odabrana je supruga načelnika Općine Vinica gđa. Štimec Jasmina te je time upriličila samu ceremoniju koju je organiziralo Kulturno umjetničko društvo Vinica.

Sve udruge s područja Općine Vinica bile su uključene u organizaciju te je svaka udruga dala svoj doprinos. Udruga vinogradara „Vinea“ Vinica osigurala je mošt i vino koje se moglo probati uz pečene kestene, a koje su ispekli članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društvo Vratno Donje. Kulturno umjetničko društvo predstavljala je i sekcija „Vezilje“ te su imale štand s vlastitim proizvodima.

Nogometni klub Vinica i Košarkaški klub Vinica spremali su kotlovinu, Udruga umirovljenika Vinica, Udruga bivših hrvatskih vojnika Varaždinske županije te Košarkaški kolub „Opeka“ Donje Vratno nudili su kolače, članovi  Moto kluba Bombelles osigurali su kobasice i kuhano vino, Udruga mladih UMAMI Vinica pripremila je tradicionalne viničke specijalitete, Lovačka udruga Opeka Vinica nudila je gulaš od divljači, Športsko ribolovni klub Vinica fiš paprikaš, Udruga za sport i rekraciju „Kapla“ spremala je „krumpir u lončeku“, Odbojkaški klub Vinica osigurao je likere i kavu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata-klub Vinica pripremila je vojnički grah, a Dobrovoljno vatrogasno društvo Vinica pripremilo je pečena jaja i kobasice. Dječji vrtić Vinica, Osnovna škola Vinica i Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan imali su štand s vlastitim proizvodima, a učenici iz Srednje škole prigodno su i uredili pozornicu. Gimnastički klub Vinica te Košarkaški klub „Opeka“ Marčan pobrinuli su se za marketinški dio.

Zahvaljujući ravnateljici Dječjeg vrtića Vinica i odgojiteljici Anici Matijašec po prvi puta održana je radionica slikanja „Sip of wine & design“ uz glazbu i vino. Mjesta za radionicu popunila su se u rekordnom broju te je pokazan veliki interes za radionicom.

Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. ističe: „Imam potrebu zahvaliti svim viničkim udrugama i ustanovama koje su svojim trudom i zalaganjem nesebično doprinijele da se dobro proveselimo i podružimo na ovogodišnjem Martinju. Područje Općine Vinica krase brojni vinogradi i kvalitetna vina i uobičajeno je održavanje svih blagdana povezanih s vinogradarstvom i vinarstvom od kojih je vinogradarima najdraži blagdan sv. Martina. Organizirano je tradicionalno krštenje mošta kakvo i priliči Općini koja obiluje vinogradima. “

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.