Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

KONSTITUIRANO OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE VINICA

Nakon provedenih lokalnih izbora, na jučer održanoj sjednici, činom izbora predsjednika konstituirano je Općinsko vijeće Općine Vinica. Povjerenje da u idućem mandatu  vodi Općinsko vijeće većinom glasova dobio Predrag Štromar (BUZ-HNS_HSS Braće Radić), dok će dužnost potpredsjednika Općinskog  vijeća  obavljati Stjepan Tomašec (SDP) ).  Općinsko vijeće čini 13 članova i to 5 članova iz redova HDZ-a – Miroslav Kelemenić, Mirjana Jambriško, Ivan Kelemen, Ivan Krajcer i Matija Galović, 4 člana sa Kandidacijske liste grupe birača – Krunoslav Kostanjevec, Ksenija Humek, Ivana Mraković i Emil Jurić,  dva člana sa Kandidacijske liste BUZ-HNS- HSS Braće Radić) – Predrag Štromar i Božidar Šipek  te Božidar Šipek (NS- reformisti) i Stjepan Tomašec(SDP) .

Zbog obavljanja nespojive dužnosti, načelnik dr.sc. Branimir Štimec svoj je mandat vijećnika  stavio u mirovanje,  a  kao zamjenicu grupa  birača  odredila  je  Ivanu Mraković dok je iz osobnih razloga svoj mandat stavila u mirovanje Biserka Krajina (HDZ), a stranka je za zamjenika odredila Matiju Galovića.

Konstituirajuću sjednicu koja je  počela je intonacijom hrvatske himne, otvorila je Snježana Kovačić, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vinica te  zahvalila Općinskom izbornom povjerenstvu na uloženom trudu i korektno obavljenim izborima, a općinskom načelniku i izabranim  članovima Općinskog vijeća čestitala na izbornim rezultatima i poželjela u obavljanju ovih časnih i odgovornih dužnosti  puno uspjeha i dobrih rezultata na dobrobit svih stanovnika.

U nastavku sjednice izabrana su  radna tijela potrebna da bi se omogućio rad Općinskog vijeća u idućem mandatu.

Prisutnim su se vijećnicima obratili novoizabrani načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof. koji je svima čestitao na izboru i poželio puno uspjeha u radu  te obećao  dobru suradnju u realizaciji svih projekata te Mirjana Jambriško, predsjednica OO HDZ Vinica koja je također svima čestitala te obećala kako će vijećnici  HDZ-a, stranke koja je dobila najviše mandata u ovom sazivu, surađivati te podržati sve projekte na dobrobit stanovnika.

Skip to content