Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Objave

ISPLATA JEDNOKRATNE POTPORE UMIROVLJENICIMA

Ove godine, zbog objektivnih okolnosti, nije bilo moguće umirovljenicima isplatiti „uskrsnicu“ odnosno jednokratnu potporu za Uskrsne blagdane.

Jednokratna potpora u iznosu od 200,00 kn  biti će isplaćena ovih dana

i to prema slijedećem rasporedu:

   28. travnja – naselje Gornje Ladanje i Pešćenica Vinička,

                    29. travnja – naselje Vinica i Marčan

                    30. travnja – naselje Donje Vratno, Vinica Breg i Goruševnjak

           u zgradi Općine Vinica i to u vremenu od 11,00  do 14,00 sati.

Pravo na potporu mogu ostvariti:

 • umirovljenici čija ukupna mirovina (hrvatska i inozemna) ne premašuje iznos od 1.900,00 kn,
 • nezaposlene osobe, starije od 50 godina, a koje su prijavljene Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i to minimalno 60 dana  
 • osobe koje primaju naknadu za tuđu pomoć i njegu i nemaju drugih prihoda.

Prilikom isplate potrebno je predočiti:

umirovljenici – osobnu iskaznicu i dokaz o iznosu isplaćene mirovine (hrvatske i/ili inozemne) za prethodni mjesec,

nezaposlene osobe – osobnu iskaznicu i potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da su upisani u evidenciju nezaposlenih osoba minimalno 60 dana,

osobe koje primaju naknadu za tuđu pomoć i njegu – osobnu iskaznicu te dokaz o isplaćenoj naknadi za tuđu pomoć i njegu za prethodni mjesec.

Zbog epidemiološke situacije korisnici su dužni pridržavati se navedenog rasporeda, a prilikom isplate svaka osoba treba nositi masku, imati vlastitu kemijsku olovku te poštivati  upute djelatnika Općine koji će koordinirati isplatu potpora u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

                                                                                                                      OPĆINA VINICA

OPĆINA VINICA POTPISALA UGOVOR SA MINISTARSTVOM REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU U VRIJEDNOSTI 400 TISUĆA KUNA

Mirjana Jambriško,  zamjenica načelnika, koja obnaša dužnost načelnika Općine Vinica, danas je u Jalžabetu potpisala Ugovor o financiranju za projekt „Rekonstrukcija vatrogasnog doma u Vinici – faza 2A“  u vrijednosti od 400.000,00 kn sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU.

Ukupna investicija rekonstrukcije vatrogasnog doma u Vinici iznosi 2.161.000,00 kn,  a  ovim je ugovorom Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije  do sada osiguralo 1.150.000,00 kn.

Ovo je primjer dobre suradnje između Općine Vinica i Vlade RH te se ovom prilikom zahvaljujemo premjeru Plenkoviću, ministrici Nataši Tramišak, državnom tajniku Velimiru Žuncu, saborskom zastupniku Anđelku Stričaku te pokojnom načelniku Općine Vinica Marijanu Kostanjevcu koji su svojim radom pridonijeli da dođe  do potpisivanja ovog Ugovora, istaknula je Mirjana Jambriško, zamjenica načelnika koja obnaša dužnost načelnika Općine Vinica.

POTPISIVANJE UGOVORA ZA REDOVITI PROGRAM RADA UDRUGA

Na temelju prikupljenih i obrađenih Prijava udruga koja rade i djeluju na području Općine Vinica, određena je rang lista te slijedi potpisivanje Ugovora.

Zbog epidemioloških uvjeta i mjera koje su na snazi, potpisivanje će biti organizirano na način da će svaki predsjednik udruge, na kućnu adresu dobiti potpisani i ovjereni Ugovor o financiranju redovitog programa udruga, od strane Općine Vinica, te se mole predsjednici da jedan potpisani i ovjereni primjerak od svoje strane dostave u Općinu Vinica.

ŽELIM VOZITI BICIKL – BICIKLISTIČKI KAMP

Pod strogim epidemiološkim mjerama projekt ŽELIM VOZITI BICIKL završio je i s drugom fazom u kojem se pripremalo učenike za natjecanje SIGURNO U PROMETU. Prva faza obuhvaćala je državno natjecanje PROMETNA UČILICA  koje se održavalo ON-LINE (ucilica.skole.hr) a obuhvatilo je preko 300 učenika iz četiri partnerske škole OŠ Vinica, OŠ Cestica, OŠ Petrijanec i VII. OŠ Varaždin s iznimnim rezultatima.

U školskom natjecanju Sigurno u prometu u navedenim školama sudjelovalo je točno 95 učenika, a najboljih četiri učenika iz svake škole sudjelovali su na biciklističkom kampu u OŠ Vinica.

Kamp se sastojao od četiri dana (od 06.04.2021. do 09.04.2021 u vremenskom periodu o 9:00 do 12:00 sati) gdje su učenici u realnoj prometnoj situaciji vozili bicikle po poligonu ali i po prometnicama Općine Vinica, Općine Cestica, Općine Petrijanec i Grada Varaždina. Tijekom kampa učenici su učili vožnju po kolniku, vožnju po biciklističkoj stazi, vožnju u koloni, vožnju kroz rotor, vožnju kroz semafor te druge realne prometne situacije.

Samo natjecanje sastojalo se od teoretskog (ispit na računalu putem on-line aplikacije) i praktičnog dijela (biciklistički poligon). 

Provoditelji projekta su nastavnici TZK zaposlenici u osnovnim škola Dubravko Banek, prof., Nikola Sedlar, prof. Predrag Dobrotić, prof. kao i  voditelj i autor projekta dr.sc. Branimir Štimec, prof.

NATJEČAJ ZA DODJELU NAGRADA NAJUSPJEŠNIJIM STUDENTIMA

REPUBLIKA HRVATSKA

    Varaždinska županija

        OPĆINA VINICA

ZAMJENICA  NAČELNIKA

Vinica,  01. travnja  2021.

                Na temelju članka 9. stavak 2. Odluke o nagradama najuspješnijim studentima

( „Službeni vjesnik Varaždinske županije“ broj   6 /14.),   Zamjenica načelnika Općine Vinica raspisuje

N A T J E Č A J

za dodjelu nagrada najuspješnijim studentima

I.    Predmet natječaja: Dodjela nagrada najuspješnijim studentima s prebivalištem na području Općine Vinica,   

II.  Povodom Dana Općine,  Općina Vinica dodijelit će  3 nagrade najuspješnijim redovitim   studentima, svaka  u iznosu od 5.000,00 kn

III.  Nagrade će se dodijeliti prema kriterijima iz Odluke o nagradama najuspješnijim studentima,   a  kandidati trebaju zadovoljavati  slijedeće uvjete:

 • da su državljani RH
 • da imaju prebivalište na području Općine Vinica u trajanju najmanje 2 godine
 • da im je prosjek ocjena svih položenih ispita tekućeg studija, uključujući i prethodno završene razine studija,  iznad 4,49
 • da su redovno upisani u drugu ili višu godinu studija i da  nemaju zaostajanja tijekom studija.

IV  Uz prijavu koja se dobiva u Jedinstvenom upravnom odijelu Općine Vinica ili preuzima na    www.vinica.hr    kandidati su dužni dostaviti slijedeću dokumentaciju:

 • presliku važeće domovnice ili  putovnice 
 • presliku važeće osobne iskaznice ili potvrdu nadležne PU Varaždinske o duljini prebivališta na području Općine
 • potvrdu visokog učilišta o upisu u tekuću akademsku godinu (2020/21.) u statusu  redovitog studenta iz koje je vidljiva  godina studija,  naziv i vrsta studija,  trajanje studija (broj semestara) i godina upisa prve godine.
 • ovjereni prijepis ocjena svih godina tekućeg studija, a studenti diplomskih studija dostavljaju  i ovjereni prijepis ocjena prethodno završene razine studija
 • studenti na studijima u inozemstvu dokumente pod c) i d) dostavljaju i prevedene na hrvatski jezik i ovjerene kod sudskog tumača.

V       Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se u Jedinstveni upravni odjel Općine

          Vinica, Marčan, Vinička 5,  zaključno  do   utorka, 13. travnja 2021. godine.

                                                                                           Zamjenica načelnika Općine Vinica

                                                                                                     Mirjana Jambriško

USKRSNA ČESTITKA

Dragi mještani i mještanke Općine Vinica,

u susret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu, Općina Vinica izgubila je vrijednog čovjeka koji je sve svoje snage upirao u razvoj sebi i nama drage Općine Vinica. Započeto je s velikim brojem projekata, neki su završeni, a neki su na dobrom putu da se završe.

S vjerom u Isusovo uskrsnuće vjerujemo da će na zemlji biti dobro, budimo složni i nastavimo tamo gdje treba nastaviti.

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele Vam,             

članovi Općinskog vijeća Općine Vinica s predsjednikom Marijanom Mihalićem i zamjenicom načelnika Mirjanom Jambriško sa suradnicima

ZAHVALA

Zahvaljujemo svim dužnosnicima,  gradonačelnicima i načelnicima, poslovnim partnerima,  javnim djelatnicima, gospodarstvenicima i prijateljima te znancima na upućenim brzojavima, porukama te osobno iskazanim izrazima sućuti povodom iznenadnog gubitka našeg načelnika Marijana Kostanjevca. 

Velika hvala i  članovima Vatrogasne zajednice Općine Vinica te članovima svih udruga Općine Vinica  na pomoći u organizaciji posljednjeg ispraćaja počasne straže uz odar našeg načelnika, kao i na sudjelovanju u komemoraciji održanoj njemu u čast.

Počivao u miru !

Općinsko vijeće i predsjednik Marijan Mihalić

Zamjenica načelnika Mirjana Jambriško

Službenici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vinica

OBAVIJEST OPĆINE VINICA VEZANA UZ ISPLATU USKRSNICA UMIROVLJENICIMA

Uskrsnice namijenjene umirovljenicima s područja Općine Vinica osigurane su proračunom za 2021. godinu te neće izostati, međutim zbog objektivnih razloga, isplata će uslijediti naknadno.

Informaciju o isplati pravodobno ćemo plasirati u javnost, kako bi svi bili obaviješteni.

Hvala na razumijevanju i strpljenju!

Općina Vinica

PREMINUO NAČELNIK OPĆINE VINICA MARIJAN KOSTANJEVAC

U dubokoj boli i suzom u oku obavještavamo kako nam je nakon kratke i teške bolesti u 60. toj godini života preminuo načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Knjiga sućuti otvorena je i izložena ispred zgrade Općine. Svi koji žele mogu upisati izraze sućuti.

Sve ostale informacije biti će dostupne tokom dana.

Skip to content