Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Objave

OBAVIJEST O OBVEZNOM UKLANJANJU AMBROZIJE

Poštovani mještani Općine Vinica, Naredbom o poduzimanju mjera obveznog uklanjanja ambrozije ( NN br. 72/07 ), Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u cilju njezinog suzbijanja i sprečavanja daljnjeg širenja, svi vlasnici i korisnici poljoprivrednog obrađenog i neobrađenog zemljišta, uključujući rubove parcela, šuma i poljskih puteva, dužni su tijekom vegetacije u više navrata redovito uklanjati ambroziju.

Obzirom na prisustvo povišene koncentracije peludi ambrozije, Općina Vinica poziva sve svoje mještane, vlasnike i posjednike zemljišta da izvrše obvezu uklanjanja ambrozije i ostalog korova.

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Članovi udruge „Konj moj prijatelj“ već tradicionalnim konjičkim mimohodom povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, obilazili su spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima među ostalim i spomen obilježje Mladenu Kasunu  gdje su u prisustvu članova obitelji, brojnih mještana, predstavnika Općine i UDVDR klub Vinica položili cvijeće i zapalili svijeće kod spomenika Mladenu Kasunu.

Također su položili cvijeće kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te kod „Spomenika zahvalnosti“ hrvatskim braniteljima župe Vinica u Domovinskom ratu, gdje je prečasni Valent Posavec predvodio zajedničku molitvu u znak sjećanja na sve hrvatske branitelje.

Predstavnici Općine i UDVDR klub Vinica prethodno su obišli groblje, položili cvijeće i zapalili svijeće na grobovima poginulih branitelja Mladena Kasuna i Daria Gašparića.

Uređenje Gornje ulice u Marčanu i Ulice Svete Ane u Vinici

U Općini Vinica završena su dva vrijedna projekta uređenja javne lokalne infrastrukture kojima su izvedeni izvanredni radovi u Gornjoj ulici u Marčanu i u Ulici Svete Ane u Vinici od kućnog broja 30 do kućnog broja 38.

U suradnji sa Županijskom upravom za ceste Varaždinske županije u čijoj nadležnosti su obje dionice, izvedeni su radovi proširenja cesta, zacjevljenja i izgradnje nogostupa.

Ukupna vrijednost radova na uređenju Gornje ulice je 417.012,30 kuna, a u Ulici Svete Ane je 381.830,00 kuna pri čemu je Općina Vinica sudjelovala u obje ulice s 25%, odnosno za obje dionice to iznosi  199.710,58 kuna.

„S obzirom da je Vinica brežuljkasti dio, mještani navedenih ulica imali su dugogodišnji problem slijevanja oborinskih voda te bi imali pune podrume vode. Sada se taj problem u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Varaždinske županije riješio.”, naglasio je načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof. prilikom obilaska spomenutih dionica.

Napreduju radovi na Rekonstrukciji  dvorca Opeka

Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. obišao je radove na Rekonstrukciji dvorca Opeka.

Nadzorni inženjer ističe da se gradilište dobro organiziralo, ima dovoljno ljudi a radna atmosfera je zadovoljavajuća. Trenutno se radi rekonstrukcija, to jest demontaža krovišta i nadgrađa sjevernog krila, a i započelo se s rekonstrukcijom istočnog krila i uskoro kreće demontaža na južnom krilu.

Trenutno je Vinica mjesto velikih gradilišta koja su financijski jako vrijedna. Projektom obnove dvorca Opeka Općina Vinica će se visoko pozicionirati. Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. ističe: „Čekamo već 40 godina pa ćemo se strpjeti još dvije godine kako bi se projekt izrealizirao.“

Janino okupilo veliki broj posjetitelja

Pod pokroviteljstvom Općine Vinica na rukometnom igralištu u Marčanu održana je manifestacija „Janino u Vinici“.

Zabavni, glazbeni i kulturni program u petak i subotu obilježen je koncertom Učiteljica i Mladena Grdovića.

Nedjelja je bila rezervirana za sportske aktivnosti, već tradicionalnim turnirom na pijesku i velikom nogometu  „JANA KUP 2022“ u  organizaciji Odbojkaškog kluba Vinica i Nogometnog kluba Vinica.

„Janino“ se nastavlja obilježavanjem mise i proštenja ispred Crkve, povodom blagdana sv. Ane u utorak.

Radovi na Aglomeraciji Vinica u završnoj su fazi

Ovog petka, 22. srpnja 2022. godine načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. obišao je radove na projektu Aglomeracije. Radovi na Aglomeraciji Vinica privode se kraju; uslijed su faze asfaltiranja.

„Danas je jedan od ljepših dana za našu Općinu te će Viničanci malo odahnuti jer će glavna cesta (Vinička ulica) biti asfaltirana nakon godinu dana borbe s aglomeracijom i svim problemima koje smo imali!“, izjavio je načelnik.

Općina Vinica izdvojila 25.000,00 kuna za rashladnu komoru za hlađenje divljači Lovačkoj udruzi „OPEKA“

Na inicijativu Lovačkog saveza Varaždinske županije, a uzevši u obzir da po novome zakonu sve lovačke udruge koje gospodare visokom divljači moraju imati komoru za hlađenje mesa divljači, prostor za odrubljivanje i guljenje divljači, Lovački dom Lovačke udruge „Opeka“ sada ima i tu komoru.

U suradnji Varaždinske županije, Lovačkog saveza Varaždinske županije, Općine Vinica te članova Lovačke udruge „Opeka“ skupljena su sredstva za montažu iste.

Uz veliku podršku načelnika Općine Vinica, dr. sc. Branimira Štimeca, prof. LU „Opeka“ osigurano je 25.000,00 kuna za rashladnu komoru, a također  je u izradi nadstrešnica za guljenje divljači te će otvorenje biti 20. kolovoza ove godine.

Predsjednik LU „Opeka“ Tomislav Hrženjak danas je pokazao načelniku Općine Vinica rashladnu komoru te  mu se zahvalio na svoj podršci LU „Opeka“.

Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. naglašava kako mu je drago što Vinički lovci sada imaju profesionalne uvjete za rad.

OBAVIJEST- Novo radno vrijeme HZZ Ispostava Cestica

Izvješćujemo Vas da će Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ispostava Cestica od 25. srpnja 2022. godine raditi tijekom uredovnih dana po sljedećem rasporedu:

utorkomod 7:00 do 15:00 sati
četvrtkomod 7:00 do 15:00 sati

“Skriveni dragulji Općine Vinica”

Ovu nedjelju, 17. srpnja, Udruga mladih UMAMI Vinica organizira prvi događaj u sklopu projekta “Ljeto s UMAMIJEM” – izlet “Skriveni dragulji Općine Vinica”.

Cilj pješačkog izleta “Skriveni dragulji Općine Vinica” relacijom; Zgrada Općine Vinica – Špilja Vinica – Slap “Tam de kobila šči” – Burg Vinica – Ribnjak Vinica – Sjenica Općine Vinica je upoznati prirodnu, povijesnu i kulturnu baštinu Općine Vinica koja nije toliko javno poznata. 

Polazak je u 9:00 ispred zgrade Općine.

Mole se svi zainteresirani da se prikladno obuku jer je to pješački izlet i na nekim dijelovima se treba malo penjati (Špilja Vinica, Burg Vinica). Obavezno ponijeti dovoljno tekućine i nešto hrane. Put je prilagođen za sve uzraste.

Skip to content