Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Objave

OPĆINA VINICA BOGATIJA ZA DVA DIPLOMIRANA MUZIČARA

Načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof  u utorak 27.07.2021. priredio je prijem za  mlade talentirane glazbenike, braću Daniela i Mihaela Hrgara koji su upravo diplomirali. Načelnik ih je okupio kako bi im uručio prigodne nagrade u tu svrhu te im ujedno čestitao na diplomi i zaželio što bolji ulazak u novu sferu života uz svakako ostanak u našoj maloj Općini Vinica. Na prijemu su bili prisutni također braća Andrija i Antun Tot iz Vinice, učenici Glazbene škole Varaždin koji postižu iznimne rezultate na međunarodnim i domaćim natjecanjima.

Općina Vinica će uvesti praksu simboličnog nagrađivanja diplomiranih mladih ljudi kako bi ih zadržala na području Općine te iskoristila njihov ogroman potencijal za razvoj naše male sredine. Načelnik smatra da je mlada diplomirana osoba jedno od većih bogatstava kojim raspolaže Općina.

   

POZIV NA SPORTSKI DAN U VINICI

Pozivamo Vas da se pridružite Sportskom danu u Vinici 31. srpnja 2021. godine koju organizira Udruga mladih UMAMI Vinica. Bit će organizirana sportska natjecanja za odrasle u odbojci na pijesku, malom nogometu, košarci (hakl) i potezanju konopa te za djecu igra graničara i potezanje konopa. Ukoliko ste zainteresirani možete se prijaviti preko web obrasca https://forms.gle/29KjYVpPayUGdcTF8 .

Prijave su moguće do 29. srpnja 2021. do 23:59.

Također tražimo volontere koji će pomoći u organizaciji i provedbi projekta. Volonterima su osigurani obroci, pomoć i podrška na licu mjesta te potvrda o stečenim kompetencijama kroz volontiranje, a svi zainteresirani se mogu prijaviti na sljedećem linku https://forms.gle/fqECzJe72pBMAQ4c8 .

Prijave su moguće do 28. srpnja 2021, do 23:59.

Cilj ovog projekta je obilježiti Svjetski dan sporta te upoznati mlade, djecu i ostalo stanovništvo Varaždinske županije sa sportskim aktivnostima i mogućnostima koje im pruža bavljenje sportom od natjecateljskog duha do zdravijeg života. Više informacija o samom događaju možete pronaći na sljedećem linku:  SPORTSKI DAN U VINICI 2021. https://www.facebook.com/events/495771745013785?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22extra_data%22%3A%22%22%2C%22mechanism%22%3A%22surface%22%2C%22surface%22%3A%22permalink%22%7D%2C%7B%22extra_data%22%3A%22%22%2C%22mechanism%22%3A%22surface%22%2C%22surface%22%3A%22edit_dialog%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA VARAŽDIN OPĆINI VINICA DONIRALO AVD UREĐAJ

U petak, 23. srpnja 2021. godine, ravnateljica Sandra Mintas iz Gradskog društva Crvenog križa Varaždin uručila je načelniku Općine Vinica poluautomatski vanjski defibrilator  (AVD/ACD). 

AVD uređaj je jednostavni, prenosivi električni uređaj koji se koristi za defibrilaciju  srca u slučajevima iznenadnog srčanog zastoja. Uređaj automatski analizira srčani ritam, a u slučaju potrebe preporučuje defibrilaciju.  AVD uređaj isporučuje preporučeni električni šok kojim se srcu isporučuje kontrolirana električna energija s namjerom da se uspostavi srčana funkcija. U tijeku svog rada koristi glasovne, zvučne i tekstualne upute. Srce se zbog elektroničnog šoka može ponovno pokrenuti te život osobe može biti spašen.

Donirani defibrilator marke je ZOLL  te je njegova vrijednost 11.153,75 kuna. Uz samu donaciju uređaja GDCK Varaždin provest će i besplatnu edukaciju određenog broja osoba kako bi se osposobili za rukovanje uređajem.

ODVOZ MIJEŠANOG I BIORAZGRADIVOG KOMUNALNOG OTPADA

TD „ČISTOĆA“ d.o.o. Varaždin, davatelj javnih usluga prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada obavještava korisnike da će se prikupljanje miješanog komunalnog otpada (tzv. crna kanta) nastaviti prema redovitom rasporedu, dakle za područje Općine Vinica  u iduću srijedu, dana 21. srpnja 2021.godine. Tom prilikom bit će preuzete i sve zaostale količine miješanog komunalnog otpada iz kućanstava.

U SRIJEDU, 07. SRPNJA NEĆE BITI ODVOZA MIJEŠANOG KOMUNALNOG OTPADA

Čistoća d.o.o. Varaždin davatelj je  javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada  za dva grada i 12 općina Varaždinske županije.  „Čistoći“ d.o.o. kao davatelju javne usluge prikupljanja MKO obustavljeno je  deponiranje  te stoga obavještavamo stanovništvo  da se  u srijedu, 07.srpnja, neće preuzimati otpad iz spremnika sa crnim poklopcem za miješani komunalni otpad. Mole se korisnici da miješani komunalni otpad zadrže do idućeg termina za prikupljanje MKO  do kad će  vodstvo „Čistoće“  iznaći rješenje  problema.

Sve preostale vrste otpada (biorazgradivi otpad, papir i karton, plastika, staklo, tekstil i metal) sakupljati će se prema utvrđenom rasporedu.

https://www.cistoca-vz.hr/index.html

ODRŽANA PREDSTAVA „DEKORATER“

Uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, u sklopu 14. Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju, u Kino dvorani u Marčanu jučer je pod pokroviteljstvom Općine Vinica održana predstava „Dekorater“.

U predstavi su uživali i zabavili se mnogi mještani Općine Vinica različitih dobnih skupina, a  izvođače su nagradili velikim pljeskom.

Po završetku predstave, predstavnik 14. Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju g. Dubravko Žerjavić, zahvalio se Općini Vinica na gostoprimstvu te je istaknuo kako se nada i daljnjoj budućoj suradnji, a predstavnici Općine Vinica zahvalili su cijelom timu na izvedbi te im uručili prigodne poklone.

PODJELA NAGRADA NAJUSPJEŠNIJIM UČENICIMA I MENTORIMA OSNOVNE ŠKOLE VINICA – 6 DRŽAVNIH PRVAKA

U četvrtak, 01.07.2021. godine u zgradi Općine Vinica, predsjednik Općinskog vijeća Predrag Štromar i načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof. dodijelili su nagrade najuspješnijim učenicima Osnovne škole Vinica.

Nagrađeno je ukupno 40 učenika sa postignutim izvrsnim rezultatima na raznim državnim i županijskim natjecanjima u školskoj godini 2020./2021., kao i 15 njihovih mentora te 13 učenika koji su tijekom svojeg osnovnoškolskog obrazovanja, u svih osam godina ostvarili odličan uspjeh i uzorno vladanje.

Kako bi nagradila iznimno velik uložen trud te uporan rad učenika i mentora Osnovne škole Vinica, Općina Vinica ove je godine iz općinskog proračuna za nagrade najuspješnijim učenicima izdvojila ukupno 14.000,00 kuna, a za nagrade mentorima 6.500,00 kuna. Radi želje za povećanjem iznosa nagrada najuspješnijim učenicima, načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof. odrekao se svoje naknade za nagradu mentora.

Ravnateljica Osnovne škole Vinica Mirjana Jambriško zahvalila je Općini Vinica na odličnoj suradnji, nabavi knjiga za sve nagrađivane učenike te na izdvojenim sredstvima za novčane nagrade učenicima i mentorima.

Predsjednik Općinskog vijeća Predrag Štromar pozdravio je sve prisutne, čestitao učenicima i mentorima na postignutim rezultatima, a osmašima zaželio puno uspjeha u daljnjem obrazovanju.

– Trud i zalaganje svakako se isplati, a u svojem mandatu posebnu pažnju posvetit ću obrazovanju i poticati izvrsnost kod učenika, naglasio je načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof. te je tom prilikom također čestitao svim nagrađenim učenicima i mentorima na ostvarenim rezultatima.

Skip to content