Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održan sastanak u Bednji

U Općini Bednja prošli je tjedan održan sastanak o provedbi nastavka projekta ZAŽELI. Naime na prigodnoj svečanosti koju je u Slavonskom Brodu organiziralo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, načelnik Bednje Damir Poljak potpisao je ugovor kojim Općini Bednja kao nositelju projekta, te Općini Vinica kao partneru u projektu, osigurava ukupno 1.502.160,00 kuna za program zapošljavanja ukupno 17 nezaposlenih žena.

Od toga je 14 žena s područja općine Bednja, a tri su žene s područja Općine Vinica. Novo zapošljavanje žena, a riječ je mahom o onima koje spadaju u skupinu teško zapošljivih, omogućeno je uspješnom parterskom prijavom na otvoreni poziv „Zaželi – Program zapošljavanja žena –  Faza II“ u sklopu ESF Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. 

Bespovratnim EU sredstvima osigurava se potpora projektu u 100%-nom intenzitetu. Uz općine Bednja i Vinica, partneri u projektu su i Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje te Centar za socijalnu skrb Varaždin.

– Projektom je za područje Općine Vinica planirano zapošljavanje 3 žena, u trajanju od 12 mjeseci. Predviđeno je da svaka od njih vodi brigu o minimalno šest starih i bolesnih korisnika, kojima će pružati pomoć u kući. Osim potrebne pomoći u kući   za starije i nemoćne, ovaj projekt bit će koristan i za žene jer će im pružiti priliku da se barem privremeno zaposle, a općina će natječaj za zapošljavanje gerontodomaćica raspisati već ovaj tjedan, izjavio je tom prilikom načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Skip to content