Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Općinsko vijeće Općine Vinica usvojilo Proračun za 2021. godinu

AKTUALNO

Općinsko vijeće Općine Vinica na sjednici održanoj 09. prosinca 2020.  godine usvojilo je Proračun Općine Vinica za 2021. godinu u iznosu od 20.584.935,00 kn  koji je obuhvatio  i novog  proračunskog korisnika –  Dječji vrtić Vinica.  Proračun kao i sve ostale Odluke  podržali su jednoglasno svi  prisutni vijećnici.

Kako je naglasio načelnik Općine Marijan Kostanjevac, kao legitimni predlagatelj proračuna, „proračunom  za slijedeću godinu  su  unatoč neizvjesnoj  situaciji uvjetovanoj  koronakrizom, obuhvaćeni svi bitni segmenti, uvršteni su svi prioritetni projekti  za koje znamo kako će se zatvoriti financijska konstrukcija te ga smatram realnim, konstruktivnim i razvojnim, a ne  listom želja punom populizma “. 

Na sjednici   su  se osim Projekcije Proračuna za 2022 .i 2023. godine, donijete Odluke o izvršavanju Proračuna za 2021. godinu te programa vezanih uz proračun. Na dnevnom redu našle su se i ostale bitne  odluke kao npr.  Odluka o donošenju II. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Vinica.       

– Zbog aktualne situacije   vezane uz pandemiju bolesti COVID -19   te potrebe pridržavanja epidemioloških mjera  i preporuka HZJZ-a  ova je sjednica održana  u elektronskom obliku iako osobno smatram da  se o tako važnim temama poput proračuna ili prostornog plana ne bi  trebalo   raspravljati  online već uživo.  Zahvaljujem svim  članicama i članovima Općinskog vijeća što su Proračun za 2021. godinu  jednoglasno podržali i usvojili izjavio je Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica.

Skip to content