Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U župi sv. Marka ev. u Vinici održana svečanost otkrivanja i blagoslova „Spomenika zahvalnosti“ braniteljima viničke župe u Domovinskom ratu

U četvrtak, 13. svibnja 2021. godine održana je sveta misa za sve branitelje viničke župe koju je predvodio prečasni Božidar Cindori. Nakon svete mise održan je svečani blagoslov „Spomenika zahvalnosti“ hrvatskim braniteljima župe Vinica u Domovinskom ratu od 1991. do 1995. godine za slobodnu Državu Hrvatsku.

Svečanosti je prisustvovala i zamjenica načelnika koja obnaša dužnost načelnika Mirjana Jambriško, koja je ujedno primila i zahvalnicu u ime Općine Vinica za pomoć u realizaciji ovog hvale vrijednog projekta.

– Zahvaljujem svim braniteljima koji su se borili za stvaranje naše države, koji su dali svoje mladosti a neki i živote, poput našeg viteza Maldena Kasuna, da bi mi danas mogli živjeti samostalno i suvereno. Branitelji su naši heroji i svi ih nosimo u svojim srcima, a drago mi je da se Vinica može od danas ponositi i takvim spomenikom.  Zahvaljujem prečasnom Valentu Posavcu na inicijativi i angažmanu da se ovakav projekt realizirao u našoj župi te što smo i mi svojim angažmanom mogli doprinijeti u realizaciji istog. Općina Vinica uvijek je podupirala rad i aktivnosti naše župe te ćemo u svim narednim projektima rado sudjelovati, – izjavila je zamjenica Mirjana Jambriško prilikom preuzimanja Zahvalnice.

Skip to content