Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

USPJEŠNO REALIZIRANA 6. BICIKLIJADA

U subotu je održana 6. tradicionalna biciklijada povodom Dana oslobođenja grada Varaždina i skladišta Banjščina u organizaciji UDVDR kluba Vinica, Kneginca i Trnovca te ujedno u sklopu europskog tjedna kretanja (European Mobility Week – EMW).

Biciklijada je edukativnog karaktera s ciljem prenošenja istine o Domovinskom ratu. Ove godine utrka je započela u Vinici kod spomenika osnutka 5. bojne 1.A brigade „Tigrova“. U samoj biciklijadi sudjelovali su vinički branitelji, osnovnoškolska djeca, BASK Vinica, ali i svi ostali rekreativci.

Prije početka odsvirana je himna te odana počast svim preminulim braniteljima i prvom Hrvatskom predsjeniku dr. Franji Tuđmanu. Svim okupljenima obratio se predsjednik UDVDR-a klub Vinice g. Ivan Krajcer koji je u ime viničkih branitelja, ali i načelnika Općine Marijana Kostanjevca pozdravio sve prisutne, objasnio rutu same utrke, zaželio sretan i uspješan završetak biciklijade. Relacija od 40 kilometara sastojala se od starta u Vinici te rutom od Zelendvora, Nove Vesi, Sračinca, vojarne 7. Gardijske brigade u Varaždinu, Knegincu, na Banjščini u Varaždin Bregu te u završno u Trnovcu Bartolovečkom.

U pratnji same biciklijade zbog sigurnosnih ali i zdravstvenih razloga bili su djelatnici policije i hitne pomoći.

Skip to content