Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ŽELIM VOZITI BICIKL – BICIKLISTIČKI KAMP

Pod strogim epidemiološkim mjerama projekt ŽELIM VOZITI BICIKL završio je i s drugom fazom u kojem se pripremalo učenike za natjecanje SIGURNO U PROMETU. Prva faza obuhvaćala je državno natjecanje PROMETNA UČILICA  koje se održavalo ON-LINE (ucilica.skole.hr) a obuhvatilo je preko 300 učenika iz četiri partnerske škole OŠ Vinica, OŠ Cestica, OŠ Petrijanec i VII. OŠ Varaždin s iznimnim rezultatima.

U školskom natjecanju Sigurno u prometu u navedenim školama sudjelovalo je točno 95 učenika, a najboljih četiri učenika iz svake škole sudjelovali su na biciklističkom kampu u OŠ Vinica.

Kamp se sastojao od četiri dana (od 06.04.2021. do 09.04.2021 u vremenskom periodu o 9:00 do 12:00 sati) gdje su učenici u realnoj prometnoj situaciji vozili bicikle po poligonu ali i po prometnicama Općine Vinica, Općine Cestica, Općine Petrijanec i Grada Varaždina. Tijekom kampa učenici su učili vožnju po kolniku, vožnju po biciklističkoj stazi, vožnju u koloni, vožnju kroz rotor, vožnju kroz semafor te druge realne prometne situacije.

Samo natjecanje sastojalo se od teoretskog (ispit na računalu putem on-line aplikacije) i praktičnog dijela (biciklistički poligon). 

Provoditelji projekta su nastavnici TZK zaposlenici u osnovnim škola Dubravko Banek, prof., Nikola Sedlar, prof. Predrag Dobrotić, prof. kao i  voditelj i autor projekta dr.sc. Branimir Štimec, prof.

Skip to content