Načelnik održao sastanak s pripadnicima 5. bojne 1.A brigade „Tigrovi“ kodnog imena Oblak

OBJAVLJENO 3.3.2023.  |  AUTOR: Općina Vinica
Načelnik održao sastanak s pripadnicima 5. bojne 1.A brigade „Tigrovi“ kodnog imena Oblak

Na inicijativu pripadnika 5. bojne 1.A brigade „Tigrovi“ održan je sastanak s načelnikom Općine Vinica dr.sc. Branimirom Štimecom, prof.

Tema sastanka bila je obilježavanje događaja koji su se dogodili ranih 90-ih godina te važnost Općine Vinica u obrani Republike Hrvatske. Pripadnici 5. bojne 1.A brigade „Tigrovi“ izrazili su želju da se navedeni događaji obilježavaju na dostojanstveniji način s obzirom na važnost i uloge obrane Republike Hrvatske u datom trenutku. Pripadnici 5. bojne 1.A brigade „Tigrovi“  pozdravili su potpisivanje Povelje prijateljstva s Općinom Konavle kao prvi korak obilježavanju važnosti navedenih događaja.

Pripadnici 5. bojne 1.A brigade „Tigrovi“  odradit će daljnje sastanke s nadležnima  da vinička vojna priča bude prepoznatljiva.

Nikad ne smijemo zaboraviti što na Vinici dogodilo ranih 90-ih, izuzetno sam ponosan na sudionike tog vremena te će pripadnici 5. bojne 1.A brigade „Tigrovi“ imati maksimalnu podršku Općine u realizaciji njihovih ciljeva.“, izjavio je načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.