Održano predavanje za poljoprivrednike na temu Novosti u novom programskom razdoblju 2023.-2027.

OBJAVLJENO 10.3.2023.  |  AUTOR: Općina Vinica

Poljoprivrednici su na predavanju koje se održalo 03. ožujka 2023. godine u Vinici imali priliku čuti novosti vezane uz Novu Zajedničku poljoprivrednu politiku (ZPP) 2023.-2027. godine. 

Novo programsko razdoblje donosi novosti vezano uz poštivanje svih standarda i smjernica koje su obvezna provoditi sva poljoprivredna gospodarstva koja su upisana u Upisnik. Poljoprivrednici su informirani o novim načinima izračuna izravnih plaćanja te su upoznati s agrookolišnimmjerama te svim obvezama koje moraju evidentirati na propisanim obrascima. Sve intervencije i agrookolišne mjere imaju za cilj racionalnu primjenu sredstava za zaštitu bilja, smanjenu primjenu mineralnih gnojiva u svrhu očuvanja bioraznolikosti te zaštite okoliša.

Osim novosti iz novog programskog razdoblja poljoprivrednici su dobili i informacije o mogućnosti javljanja na natječaje mjera ruralnog razvoja, mogućnosti korištenja mjera sufinanciranja od strane Županije, te pohađanju potrebnih edukacije za poljoprivredna gospodarstva i održivu primjenu pesticida.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.