Otvoren drugi po redu Agrofest

OBJAVLJENO 19.5.2023.  |  AUTOR: Općina Vinica

Drugu godinu za redom, Srednja škola „Arboretum Opeka“ organizirala je Poljoprivredni sajam Agrofest u sklopu EU projekta „Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi.“  Načelnik Općine Vinica, dr.sc. Branimir Štimec, prof., prisustvovao je svečanom otvaranju Agrofesta. Uz načelnika, prisustvovali su i ravnatelj Srednje škole „Arboretum Opeka“ Marčan Dragan Brkić te zamjenica župana Varaždinske županije, Silvija Zagorec koja je proglasila Agrofest otvorenim.

Cilj ove manifestacije je promocija strukovnih poljoprivrednih zanimanja te rada Regionalnog centra kompetentnosti uzpovezivanje poslodavaca i polaznika Centra. Ove je godine izlagalo oko 50-tinjak izlagača, među kojima su OPG-ovi s vlastitim pčelarskim, cvjetnim, voćarskim, vinarskim, medičarskim, uljnim te ostalim poljoprivrednim gospodarstvima. Izlagala se i sve modernija mehanizacija koja uvelike olakšava proizvodnju te traktori i ostala poljoprivredna mehanizacija. Prigodnim programom predstavio se i dječji zbor OŠ Vinica. 

Načelnik Općine Vinica pohvalio je SŠ „Arboretm Opeka“ na odličnoj organizaciji te istaknuo kako je i sam bio polaznik Srednje škole „Arboretum Opeka“ te mu je drago vidjeti kako škola napreduje i polako joj se vraća stari sjaj te je siguran kako će Regionalni centar kompetentnosti donijeti i kvalitetnije obrazovanje, ali i boljitak i napredovanje kako učenicama tako i cijeloj sredini.  

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.