Najava likovno- kreativnih radionica "Obojimo naše osjećaje" Udruge UMAMI Vinica

OBJAVLJENO 26.6.2023.  |  AUTOR: Općina Vinica

Pozivamo vas da se pridružite i podržite projekt "Obojimo naše osjećaje" (likovno-kreativne radionice) pod vodstvom akademske umjetnice Jasmine Jakopanec.

Radionice će se održati 29. i 30. lipnja 2023. u popodnevnom terminu, a 1. srpnja 2023. u 19 sati bit će otvorenje izložbe nastalih radova.

Projekt je namijenjen osnovnoškolskoj djeci, a sastoji se od dvije likovne na kojima će se djeca približiti razumijevanju svojih osjećaja. Na likovnim radionicama djeca će se upoznati s različitim likovnim tehnikama, bojama te vlastitim osjećajima (sreća, tuga, ljutnja). Ovaj projekt u središte stavlja dijete kao pojedinca i njegove vlastite osjećaje te mu nudi mogućnost shvaćanja kako se nositi s tim osjećajima i kako ih izražavati na kreativan način bez nasilja.

Projekt će se održati u Sjenici Općine Vinica (u slučaju nepovoljnog vremena u Velikoj dvorani Općine Vinica).

Projekt sufinancira i podržava Varaždinska županija i Općina Vinica.

RADIONICE SU BESPLATNE, A BROJ MJESTA JE OGRANIČEN!

Prijaviti se može preko Google obrasca do 26.06.2023. https://forms.gle/ZN9VgBJBw4ohmsuu9

Raspored događaja:

29.06.2023. - četvrtak, 16:00 - 18:00
1. Radionica: Osjećaji i ja
U prvoj radionici, polaznici će se upoznati s osjećajima i bojama te njihovim simbolikama. Nakon kratkog uvodnog razgovora, polaznici će moći izabrati jedan osjećaj – emociju i bojama je naslikati na papiru spontanom produkcijom. Cilj prve radionice je likovno izraziti određenu emociju na papiru te je nakon toga riječima pokušati objasniti ukoliko se dijete osjeća spremnim.

30.06.2023. - petak, 16:00 - 18:00
2. Radionica: Zamjena osjećaja
U drugoj radionici, polaznici će se prisjetiti osjećaja i simbolika boja s prethodne radionice te će odabrati jedan osjećaj i bojama ga izraziti na papiru. Nakon nekog vremena odvit će se zamjena papira s polaznikom iza njega i dijete će nastaviti slikati svoj osjećaj na njegov rad, a ovaj obrnuto. Tako će se razviti jedna drugačija suradnja, a djeca će se povezati usprkos različitim osjećajima.

01.07.2023. - subota, 19:00
Svečana dodjela priznanja polaznicima i otvorenje izložbe njihovih radova

Obje radionice će imati karakteristike art terapije u kojima će uz pomoć voditeljice djeca izraziti svoje osjećaje bojama kroz različite likovne elemente. Art terapija je integrativni, dubinsko-psihološki i hermeneutički pristup koji obuhvaća uporabu različitih elemenata umjetnosti s ciljem unapređenja zdravlja i bržeg oporavka pojedinca. Svaki pojedinac ima potrebu kreativno se izraziti i okolina mu to mora omogućiti i podržati ga u tome. Stoga su radionice namijenjene svakom osnovnoškolskom djetetu bez obzira na njihove različitosti.

Link za događaj na Facebook-u: https://web.facebook.com/events/587783313500630

O voditeljici:

Jasmina Jakopanec rođena je 1992. godine u Varaždinu. Godine 2017. stekla je zvanje magistre primijenjenih umjetnost na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci te je iste godine završila Dopunsko pedagoško-psihološko obrazovanje za nastavnike na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Dobitnica je nekoliko nagrada, diploma i zahvalnica od koji su značajnije Nagrada Akademije za najbolji umjetnički rad u području novih medija i Rektorova nagrada za najbolji umjetnički rad 2016. godine. Sudjelovala je na različitim projektima kao voditeljica projekta, likovno-kreativnih radionica, audio i video snimateljica i montažerka ili fotografkinja. Značajnije likovne radionice su: Radionica fotografiranja mobitelom, Festival varaždinskih dvorišta u Varaždinu, Obojimo svijet bojama glazbe i osjećaja, 49. ZILIK u Karlovcu i Radionica fraktalnog crteža - Nacrtaj svoj svijet, Zdravo zdravlju u Varaždinu. Njezine značajnije samostalne izložbe su: Priče o nama u Varaždinu i Zagrebu, Čuti sliku u Rijeci 2017.; Modra krajina u Kranju, 2019.; Naša sjećanja u Zagrebu, 2020.; Život jedne slike u Varaždinu i Naši doživljaji u Splitu, 2021. te Kompozicija vode u Karlovcu 2023. Izlagala je na mnogobrojnim raznim grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Aktivno se bavi umjetničkim i pedagoškim radom. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.