Otvorena izložba radova polaznika u sklopu projekta Udruge mladih UMAMI Vinica „Obojimo naše osjećanje“

OBJAVLJENO 5.7.2023.  |  AUTOR: Općina Vinica

U subotu, 1. srpnja 2023. godine u holu zgrade Općine Vinica, otvorena je izložba nastalih radova na radionicama u sklopu projekta „Obojimo naše osjećaje“ kojeg je organizirala Udruga mladih UMAMI Vinica, a financirala Varaždinska županija.

Tom prilikom dodijeljena su priznanja polaznicima i zahvalnice volonterima i voditeljici likovnih radionica. Predsjednica Udruge, Ivana Jakopanec pozdravila je sve prisutne i zahvalila se na dolasku i podršci te je čestitala voditeljici Jasmini Jakopanec na uspješnom vođenju radionica.

Projekt „Obojimo naše osjećaje“ bio je namijenjen osnovnoškolskoj djeci, a sastojao se od likovno-kreativnim radionicama temeljenih na karakteristikama art. Djeca su se tijekom dva dana upoznala sa simbolikama boja i vlastitim osjećajima te su na prvoj radionici odabrali jedan osjećaj te ga izrazila bojama i potezima kista.

Zatim su imali zadatak naslikati nešto što ih jako usrećuje što ih je posebno razveselilo. Za kraj radionice su sudjelovali u kratkoj vježbi „Crtanje zatvorenih očiju“ gdje su djeca crtala flomasterom zatvorenih očiju.

Budući da je ta vježba djeci bila izuzetno zanimljiva, druga likovna radionica započela je upravo sa crtanjem zatvorenih očiju, ali ovaj put na velikom formatu stvarajući zajednički rad. Svako dijete je crtalo zatvorenih očiju nakon čega su krenuli na novi rad pod nazivom „Zamjena osjećaja“ gdje su djeca ponovno odabrala jedan osjećaj i počeli ga slikati na papiru.

Nakon određenog vremena zamijenili su radove s prijateljem do sebe i na tom “tuđem“ radu nastavili slikati svoj odabrani osjećaj te su ponovno zamijenili radove i dovršili svoj rad.

Po završetku radionice dovršili su zajednički rad s akrilom na kojem su djeca istovremeno slikala na velikom formatu kombinirajući različite tehnike (flomaster, akril, kolaž). – objasnila je voditeljica likovnih radionica akademska umjetnica Jasmina Jakopanec te se pritom svima zahvalila na dolasku i podršci.

Svi prisutni zadovoljni su radovima te su izrazili želju za više ovakvih projekata i likovnih radionica u budućnosti.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.