Općini Vinica i ove godine petica iz transparentnosti proračuna

OBJAVLJENO 10.7.2023.  |  AUTOR: Općina Vinica

Institut za javne financije predstavio je 05. srpnja 2023. godine rezultate istraživanja proračunske transparentnosti županija, gradova i općina za razdoblje od studenog 2022. do travnja 2023. godine. Općina Vinica dobila je drugu godinu za redom najveću ocjenu, izvrstan (5).

Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije. Na temelju njih građani se mogu angažirati i, između ostalog, pokušati utjecati na efikasnost prikupljanja i trošenja proračunskih sredstava, odgovornost Vlade i vlasti lokalnih jedinica, kao i na smanjenje mogućih koruptivnih radnji.

Institut za javne financije objavio je interaktivnu kartu koja prikazuje stanje u svakoj lokalnoj jedinici te je ona dostupna na stranici www.ijf.hr.

Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. iznimno je zadovoljan ovom ocjenom te kaže da ocjena potvrđuje naš trud i rad, ali i da mještani mogu biti sigurni da Općina Vinica radi transparentno. Načelnik se zahvalio i na suradnji zaposlenicima Jedinstvenog upravnog odjela.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.