Održane tradicionalne 9. Seoske sportske igre „Kapla 2024.“

OBJAVLJENO 26.6.2024.  |  AUTOR: Općina Vinica

Udruga za sport i rekreaciju „Kapla“ Gornje Ladanje u subotu je organizirala tradicionalne 9. Seoske sportske igre na terenima SRC „Kapla“ u Gornjem Ladanju.

Igre su okupile mlađe i starije mještane te posjetitelje uz velik odaziv djece sa roditeljima koji su željno iščekivali sam početak natjecanja. Uz zabavu, smijeh i veselje djeca su se natjecala u nekoliko disciplina od kojih su skakanje u vreći, nošenje jajeta u žlici, utrka mladih vatrogasaca s preponama te vožnja spretnosti na biciklu. Sav višak energije koje nisu potrošili na igrama usmjerili su na atraktivne napuhance koji su bili pripremljeni za svu prisutnu djecu.

Nakon dječjih natjecanja krenule su igre i za odrasle gdje se natjecalo u stolnom tenisu, odbojci na pijesku, bacanju kamena s ramena, povlačenju užeta, dok je posebna atrakcija bila streličarstvo koje je okupilo sve uzraste.

Uz lijepo vrijeme i zabavu igre su uspješno odigrane na veselje svih mještana, a posebno naših najmlađih zbog kojih će se tradicija nastaviti uz još više novih događanja i zabave.

Načelnik Općine Vinica, dr. sc. Branimir Štimec, prof., čestitao je domaćinu na još jednoj uspješnoj organizaciji seoskih igara te s predsjednikom Udruge za sport i rekreaciju „Kapla“ Gornje Ladanje g. Kelemen Ivanom podijelio medalje natjecateljima. Podijeljeno je 130 medalja, a čak stotinu djece je dobilo svoju medalju.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.