dr.sc. Branimir Štimec, prof.

dr.sc. Branimir Štimec, prof.

dr.sc. Branimir Štimec, prof. | Načelnik Općine Vinica

Rođen 16. siječnja 1980. godine u Varaždinu. Živi u Općini Vinica u mjestu Marčan. Osnovnu školu pohađao je u Općini Vinica. Nakon osnovne upisuje srednju školu Arboretum Opeka u Marčanu.

Tijekom osnovne i srednje škole u mlađim dobnim kategorijama višestruki je državni biciklistički prvak. Nakon srednje škole odlazi u Hrvatsku vojsku, te u dresu Hrvatske seniorske biciklističke reprezentacije 1999. godine kao najmlađi član nastupa na 2. Svjetskim vojnim igrama, gdje dobiva status kategoriziranog sportaša.

Godine 1999. upisuje  Kineziološki fakultet u Zagrebu, a tijekom studija 2003. godine dobiva Rektorovu nagradu za studentski rad Promjena modaliteta lokomocije i energetska potrošnja u čovjeka. Fakultet završava 2005. godine. Prvo radno mjesto mu je u Medicinskoj školi u Varaždinu 2005. godine, a trenutno radi u osnovnoj i srednjoj školu u Općini Vinica kao nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture. 2015. godine doktorirao na Kineziološkom fakultetu na temu Utjecaj specifičnog treninga disanja na parametre natjecateljske uspješnosti biciklista nacionalnog ranga.

U organizaciji  Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 2018. godine završio za Andragoga.  2019. godine dobitnik Oskara znanja kako mentor učenicima. Od 2021. obnaša dužnost načelnika Općine Vinica.

Prilozi:

  1. Trenerske aktivnosti u biciklizmu
  2. Popis objavljenih radova
  3. Međunarodni programi,  projekti, usavršavanja, imenovanja, nagrade

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.