Načelnik Štimec uz priču o Vinici dočekao Viničke planinare na tradicionalnom Viničkom pohodu

OBJAVLJENO 13.9.2024.  |  AUTOR: Općina Vinica

U subotu 31. kolovoza 2024. godine¸ uspješno je realiziran Tradicionalni pohod po Viničkom kraju pod  pokroviteljstvom Općine Vinica i u organizaciji družine Vinicit Vinica.

Sudionici ovog pohoda, prošli su 20-tak kilometara po Viničkom kraju te obišli znamenite lokalitete općine Vinica, počevši od   Stupa  srama-Prangera na Trgu M. Gupca u Vinici. Ruta je dalje prolazila kroz Vinicu do Srednje škole „Arboretum Opeka“ Marčan gdje je planinare dočekao načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof. koji je zahvalio na dolasku i sudjelovanju svim sudionicima. Tom prilikom načelnik je istaknuo da Općina Vinica i on kao načelnik podržavaju ovakve manifestacije te se pri tom  zahvalio Vesni Levanić, jednoj od inicijatora ovog pohoda i ostalim članovima družine Vinicit, koji su zaslužni za dobru organizaciju, pripremu i uređenju rute, prihvat i ugošćivanje sudionika i uspješnost ovog pohoda. Načelnik Općine Vinica ispričao je priču o povijesti  i sadašnjosti Vinice te su sudionici bili oduševljeni ispričanim i rado su fotografirali znamenitosti.

Osim obilaska ostalih znamenitosti: Vinička tradicijska Etno kuća, novouređeni Dvorac i Arboretum Opeka, Špilja Vinica, slap De kubila šči,  Stari grad – Burg, svi su mogli uživati u prekrasnoj prirodi , viničkim brežuljcima koji su poznati vinogradarski kraj i odličnoj atmosferi koja je trajala cijelim putem.  

Na pohodu je sudjelovala i tajnica hrvatskog planinarskog saveza Jadranka Čoklica, što dokazuje visoku razinu organizacije pohoda. Sudjelovalo je nekoliko planinarskih društava: PK Extrem Čakovec, PD Bundek Mursko Središće, HPD Međimurje Čakovec, PK Ivanec, HPD Ivančica Ivanec, HPD MIV Varaždin, PD Ravna gora Varaždin, a okupilo se osamdesetak sudionika.

Ovogodišnji  Vinički tradicijski pohod  završio je okrjepom kod Ribičke kuće uz druženje i odlične dojmove svih sudionika.

Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. ističe kako je bitno podržavati ovakve manifestacije jer proizvode bezbroj lančanih lijepih i korisnih vrijednosti.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.