Najava koncerta Baroknih večeri u Vinici

OBJAVLJENO 17.9.2024.  |  AUTOR: Općina Vinica

Jedan od  koncerata u okviru 54. Varaždinskih baroknih večeri  i ove će se godine održati u Viničkoj župnoj crkvi Sv. Marka ev.  

Glazbu priznatih baroknih majstora izvodit će Hana Ilčić,sopran, Matej Ilčić, violončelo, Marko Mumlek, truba, i Neven Boltek, orgulje.

Koncert će se održati u četvrtak, 26.rujnas početkom u 19:30 sati, a ulaz je slobodan.

 

PROGRAM:

 

Johann Sebastian Bach

Jauchzet Gott in allen Landen, BWV 51

Arija: Jauchzet Gott in allen Landen

Recitativ: Wir beten zu dem Tempel an

Arija: Höchster, mache deine Güte

Koral: Sei Lob und Preis mit Ehren

Finale: Alleluja!

 

Antonio Vivaldi

Sonata za violončelo br.5 u e-molu, RV 40

Largo

Allegro

Largo

Allegro

 

Johann Sebastian Bach

Aus Liebe will mein Heiland sterben, arija iz Pasije po Mateju, BWV 244

 

Georg Friedrich Händel

Suita u D-duru, stavak iz suite Muzika na vodi, HWV 341, obrada za trubu i orgulje, arr. Michel Rondeau

Overture

 

Georg Friedrich Händel

Let the Bright Seraphim, arija iz oratorija Samson, HWV 57

 

Hana Ilčić je započela učiti solo pjevanje na Glazbenoj školi u Varaždinu u klasi Darije Hreljanović. Peddiplomski studij pjevanja završila je na Royal Northern College of Music u Manchesteru u klasi Mary Plazas, a od 2021. godine studentica je Muzičke akademije u Zagrebu, najprije u klasi Tomislava Mužeka, a od 2022. u klasi Helene Lucić- Šego. Tijekom školovanja postigla je zapažene uspjehe na međunarodnim i državnim natjecanjima, a kao nagrađivana učenica redovito je nastupala uz Varaždinski komorni orkestar na koncertima varaždinske Glazbene škole na Varaždinskim baroknim večerima. Uz solistički koncert u HNK u Varaždin u svibnju 2021, do sada je sudjelovala u operi Pjesme iz buke: Životi i smrti Isabelle Eberhardt skladateljice Missy Mazzoli,  debitirala u ulozi Susanne u Figarovom piru W.A.Mozarta u HNK u Varaždinu te pjevala Anđela u oratoriju Uskrsnuće G. F. Handela, Belindu u Purcellovoj operi Didona i Enej, solo sopran II u Magnificatu J. S. Bacha te sudjelovala kao solistica u nekoliko koncerata u sklopu festivala Pasionska baština.

Matej Ilčić je u rodnom Varaždinu završio osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi Darija Milkovića. Diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, u klasi Mihovila Karuze. Tijekom školovanja sudjelovao je na brojnim seminarima, projektima i natjecanjima te je svirao kao solist uz Varaždinski komorni orkestar i s orkestrom Hrvatske glazbene mladeži. Osvojio je niz nagrada u kategoriji komorne glazbe na natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa. Nakon školovanja se zaposlio u Glazbenoj školi u Varaždinu kao profesor violončela. Također djeluje kao tajnik i aktivno svira u Varaždinskom komornom orkestru, Varaždinskom triju te na brojnim projektima i predstavama HNK u Varaždinu.

Neven Boltek je osnovnu i srednju glazbenu školu završio u Varaždinu. Glazbeno obrazovanje nastavio je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je 2023. godine magistrirao klavir u klasi Ide Gamulin. Uz studij klavira, 2018. godine upisuje i studij crkvene glazbe na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu gdje je u klasi Milana Hibšera završio prijediplomski studij orgulja, a u klasi dr. Katarine Koprek diplomski studij iz izvedbe gregorijanskog korala, čime je prvi u povijesti Instituta za crkvenu glazbu i na području Republike Hrvatske stekao magisterij iz tog područja. Do sada je nastupio u okviru niza koncertnih ciklusa, festivala i manifestacija kao što su ciklus Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj, Advent Zagreb Classic Fest, Pasionska baština, Vinko Lesić, Festival Dora Pejačević, Varaždinske barokne večeri, Sonus caelestis u Zagrebačkoj katedrali, Siscia Vox Mundi, Božić u Ciboni, Vivat academia Muzičke akademije, CroPatria Split, solistički u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski povodom 50. godišnjice dvorane te kao solist na klaviru i čembalu uz Varaždinski komorni orkestar. Kao umjetnički suradnik na klaviru i orguljama nastupio je uz ansamble Cappellu Odak, Celeste, Komorni zbor Ivan Filipović, Hor Muzičke akademije u Sarajevu i Zbor Muzičke akademije u Zagrebu. Sudjelovao je na preko dvadeset međunarodnih i državnih natjecanja u disciplinama klavir solo, orgulje i kompozicija, od čega je osvojio desetak prvih, sedam drugih i šest trećih nagrada. Četverostruki je dobitnik stipendije za izvrsnost Sveučilišta u Zagrebu, četverostruki dobitnik Nagrade dekana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta za najboljeg studenta, te nagrade za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin. Od navršene osme godine u službi je orguljaša rodne župe, a od 2019. godine glavni orguljaš Župe Marija Kraljica apostolâ u Zaprešiću.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.